Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо е важно да инвестирате парите си?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:35 / 29.03.2022Коментари (0)394
©
Инвестирането на парите ни винаги е била тема, към която се подхожда с много страх и голямо недоверие. Истината е, че днес е все по-важно да влагаме парите си умно и ефективно, за да може те или да запазят стойността си във времето, или да се увеличават. В днешната статия ще потърсим отговор на въпроса защо е важно да помислите за бъдещето на вашите приходи. 

Защо е важно да инвестирате?

На първо място, да инвестирате парите ви е важно заради инфлацията, която е неизбежна, дори и в спокойните години. Наличието на инфлация особено ако тя нараства с по-бързи темпове, буквално изяжда парите ви, намалявайки тяхната стойност и от там нещата, които бихте могли да закупите с тях. Обикновено би трябвало и заплатите да се променят спрямо нея, но практиката показва, че често това се случва на доста по-късен етап. 

Именно затова е добре да инвестирате в акции или ценни книжа, които не са толкова пряко зависими от инфлацията и дори могат да покачват стойността си във времето. 

Диверсификацията на инвестиционното портфолио също е важна. Това е базов принцип, по смисъла на който инвеститорите разделят парите си в различен тип активи, с цел да намалят риска от загуби. Затова и много от тях избират да инвестират определен процент в злато, което се нарежда сред най-сигурните начини да съхраните стойност. Исторически неговата цена продължава да се увеличава. Ако и вие сте в търсене на инвестиционни златни кюлчета или монети, разгледайте предложенията на https://limar24.bg/.

Следващото по важност при инвестирането е, че повечето хора искат парите им да останат за поколението след тях. Може да искате да купите нещо по-голямо, като къща или апартамент, но изчаквате, докато цените са подходящи. За съжаление, докато го правите инфлацията се покачва и покупателната сила на парите ви намалява. Това е още една важна причина защо да обърнете повече внимание на личните финанси и възможностите за инвестиции. 

В какво може да инвестирате?

Вземането на решение в какви активи да инвестирате трябва да бъде внимателно обмислено и да се постараете да предвидите рисковете, доколкото това е възможно. Имайте предвид, че всички инвестиции крият риск - някои повече, други по-малко. Това е нещо важно, което не бива да забравяте.

Тази статия не е финансов съвет, а само цели да обърне внимание на различните възможности. Що се отнася до това в какво бихте могли да инвестирате, тук примерите са много - акции, взаимни фондове, злато (кюлчета, монети, ETFи и други).

Друг вариант за инвестиране са различни модни находки от известни дизайнерски брандове. Това определено е страхотен начин за вложение за дамите, които се интересуват от мода. Някои дизайнерски аксесоари и дрехи с времето увеличават стойността си. Имайте предвид обаче, че това не важи за всяка чанта или дреха. За да може да инвестирате умно трябва да правите проучвания и познавате добре индустрията.

Търгуването на борсите за акции и злато също са варианти за инвестиция. За да може да търгувате сами, трябва да сте добре запознати с техническите анализи и да имате времето да го правите. Да развиете вашите трейдърски умения, изисква да отделите време и да се информирате постоянно.

Темата за спестяванията винаги е била много популярна - от това, как да спестяваме, до това как да ги инвестираме. По тази причина е от ключово значение да разберете важността на това да съхраните стойността на вашите пари. Запознайте се с различните алтернативи изберете варианти, които са оптимални за постигане на заложените от вас инвестиционни цели.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: