ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо раздават звезди на ресторантите от компанията за гуми "Мишлен"? | ||||||
| ||||||
Това е признание, което съществува от повече от век и идва с много особена история за произхода си. Оценката със звезда Мишлен се появява като плод на въображението на Андре и Едуар Мишлен – да, същите братя от Франция, които поставиха началото на световноизвестната марка гуми. Не само, че се превърна в стандартен еталон за изискани заведения за хранене, но става и хитър трик за братята да изградят свой собствен пазар. Ето кратко описание на това какво означават трите звезди: Една звезда: Много добър ресторант Две звезди: Отлично готвене, което си струва да опитате Три звезди: Изключителна кухня, която си заслужава специално пътуване Всичко започва с Ръководството на Мишлен, което е изготвено през 1900 г. и всъщност няма много общо с изисканата кухня, а с всичко, свързано с автомобила. Първото ръководство на Мишлен всъщност изобщо не включва никаква система за оценка на ресторанти. Всъщност първият тираж от 35 000 копия включва карти (включително списъци с ресторанти, хотели и механици по популярни маршрути за шофьорите) заедно с инструкции как да се ремонтират и подменят гуми, като се разпространяваше безплатно. Въпреки че включваше информация за ресторанти, първото издание беше отпечатано, за да покаже удобствата, предлагани на открития път, и да повлияе на читателите да купуват автомобили. Действителната оценка със звезда Мишлен се появява едва през 20-те години на миналия век, след края на Първата световна война с желанието на братята да подобрят първата карта като направят цялото съдържание много по-задълбочено. Картата се превръща в алманах с платен абонамент. Първите звезди Мишлен са дадени през 1926 г. Второто издание на ръководството е ограничено само до ресторанти във Франция, които в онзи момент могат да получат само една звезда. В първите дни да имаш звезда Мишлен просто означава, че твоят ресторант е "заведение за изискана кухня“. Едва през 1931 г. системата се разширява от една на три звезди. След като вече е добре установено във Франция, ръководството си взима нова пауза по време на Втората световна война, тъй като съдържа карти, които биха били полезни за съюзническите сили. Изненадващо, рейтинговата система не достигна известност в САЩ до началото на 2000-те години. Идвайки в Америка, тя се фокусира единствено върху изискани заведения за хранене в Ню Йорк, но в крайна сметка се разширява до ресторанти в цялата страна. Започвайки от скромното начало във Франция, системата Michelin Star вече разпознава най-добрите ресторанти в 37 страни по света в Европа, Азия, Северна Америка и Южна Америка, пише businessnovinite.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: