Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо все повече българи се интересуват от покер?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:38 / 22.02.2021Коментари (0)969
©
Прогресивно нарастващият интерес към покера е причината все повече играчи от цял свят да се впускат в различните турнири, а самите те да стават все повече и все по-доходоносни. В световен план има няколко покер серии, които са на челно място по престиж и награден фонд. Това са надпреварите на PokerStars Players NL Hold'em Championship, European Poker Tour, Asia Pacific Poker Tour и Brazilian Series of Poker. Доста добри печалби обаче могат да се направят в редица други покер турнири, включително и наличните в бет365, където многото начинаещи и професионални играчи оформят вълнуващи състезания.

Любопитно е, че някои от най-добрите покер играчи всъщност са българи. Нашенци, често могат да бъдат наблюдавани в различните телевизионни канали, излъчващи най-големите покер надпревари. Това пък няма как да не действа мотивиращо и все повече българи да се захласнат по покера и идеята за лесно ставане на милионер. Разбира се, това няма как да бъде лесно, имайки предвид огромната конкуренция от цял свят, която трябва да бъде преборена, за да се стигне до лъвския пай. 

Говорейки за успели българи в тази сфера, то няма как на преден план да не изпъкне името на Стоян Маданжиев, който благодарение на покера вече е милионер. В края на миналата година той спечели основното събитие в световните онлайн покер серии. В надпреварата с награден фонд от 27 600 долара участваха цели 6000 човека. След няколко пресявки, останаха 38 финалиста, сред които и Маданжиев, който успя да завоюва първото място и да си осигури най-голямата онлайн покер премия давана до този момент, в размер на близо 4 милиона долара.

Друго популярно българско име в покер средите е това на Симеон Найденов, който напълно се е посветил на покера и той отдавна не е просто хоби, а и професия за него. Найденов от доста време редовно участва, както в онлайн турнири, така и в такива на живо. Един от големите си удари той прави през 2017 година, когато е считан и за най-добрия български покер играч. Тогава той печели второ място на престижния турнир LA Poker Classic, с което си осигурява и наградата от 672 хиляди долара. През годините обаче, той може да се похвали и с други големи печалби, като например когато спечели покер сериите в Лас Вегас през 2013 година и прибра над 326 хиляди долара.

От дълги години в покер средите е и Димитър Данчев, които продължава да е сред водещите имена в тази индустрия. Той популяризира България още през 2013 година, когато направи един от големите си удари, спечелвайки популярния турнир PokerStars Caribbean Adventure. Това пък му донесе тлъстата печалба от почти два милиона долара. Това е и най-големият удар за българина, който предпочита покера на живо. От него, до този момент той е заработил малко под 5 милиона долара. 

Сред големите играчи на покер обаче има още доста българи, като част от тях вече са милионери. В това число влизат Вилиян Петлешков с колоритния прякор Мозъка, както и Огнян Димов, който през 2018 година спечели трето място на главния турнир в Барселона и си осигури награда от 725 хиляди евро. Фахрадин Мустафов пък е един от първите българи, които са успели да забогатеят от покера, като той също е в групичката на милионерите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: