Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо все повече хора носят бижута от неръждаема стомана?
Автор: Екип Ruse24.bg 15:21 / 08.08.2022Коментари (0)786
©
Традиционно златото и среброто са били металите, използвани за направата на бижута през вековете, но има ново дете в градината –  неръждаемата стомана. Неръждаемата стомана е модерна алтернатива в направата и производството на бижута, а бижутата от неръждаема стомана носят редица предимства. Нека да разгледаме предимствата на бижутата от неръждаема стомана пред бижутата от други метали в тази статия.

1. Твърдост

Неръждаемата стомана е много твърд метал. Той няма да се изкриви или загуби формата си, така че пръстенът, гривната или обецата от неръждаема стомана са идеални за тези, които имат работа, при която нормалните бижута могат да бъдат повредени.

2. Устойчивост на надраскване

Неръждаемата стомана няма да се надраска лесно поради твърдостта на материала. Това прави сватбения пръстен от неръждаема стомана популярен избор за мъже, които си служат с ръцете си всеки ден в ръчна работа, като например зидарство или градинарство. Не е нужно да се грижите за бижутата от неръждаема стомана по същия начин, както бихте се грижили за вашите златни или сребърни аксесоари тяхната твърдост и устойчивост на надраскване.

Ако искате да разгледате най-качествените мъжки бижута от неръждаема стомана в България, то тогава Ви препоръчваме да разгледате онлайн магазина на ICED OUT.

3. Цвят

Бижутата от неръждаема стомана имат тъмно сив цвят, който им придава уникален модернистичен вид. Това ги прави изключително привлекателни за хора, които не са традиционни, искат нещо различно от своите бижута и може би следват алтернативен начин на живот. Тъмно сивият цвят често се асоциира с мъжествения вид, поради което мнозина мъже предпочитат да си купуват бижута от неръждаема стомана.

4. Антикорозионни

Бижутата от неръждаема стомана не корозират. Повърхността им е устойчива на окисление и ръжда, което означава, че аксесоарите запазват блясъка и цялостния си външен вид. Това е различно от сребърните бижута, които могат да потъмнеят с времето и да се окислят от въздуха, което им придава черна повърхност. Освен това, неръждаемата стомана изисква много малко поддръжка, правейки я  идеална за хора, които могат да бъдат небрежни с бижутата си.

5. Хипоалергичен

Бижутата от неръждаема стомана са хипоалергенни, тъй като не съдържат никакви материали, които могат да предизвикат алергична реакция. Това ги прави идеални за супер близък контакт с тялото, така че неръждаемата стомана е добър избор за бижута за тяло – обеци и гривни, каквито можете да откриете в ICED OUT.

6. Повърхности

Бижутата от неръждаема стомана могат да бъдат произведени с редица различни повърхности. Може да срещнете бижута с матово покритие, което им придава "обикновен“ вид, може да има матово покритие, което му придава уникален вид, или може да има лъскаво покритие, подобно на сребро на вид.

7. Цена

Бижутата от неръждаема стомана са евтини за закупуване в сравнение със златните или сребърните аксесоари. Ако имате ограничен бюджет, това прави сватбен пръстен от неръждаема стомана изключително рентабилно решение. Ако сте любители на модата и искате редовно да сменяте бижутата си, тогава цената на бижутата от неръждаема стомана ви позволява по-лесно да променяте визията си редовно.

Има ли лоши страни на бижутата от неръждаема стомана, за които може да се чудите? Е, почти никакви. Единственият минус е, че поради своята твърдост, те не трябва да се държат до сребърни или златни бижута, тъй като може да ги маркират, ако влязат в контакт с тях. Пръстените от неръждаема стомана също не могат да бъдат оразмерени, така че когато купувате пръстен, е важно да изберете правилния размер.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: