Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Здравко от "Биг Брадър": Наблюдава се абсолютен феномен - къс, но натоварен сезон и резервации в последната минута
Автор: Екип Ruse24.bg 09:30 / 04.04.2023Коментари (0)348
©
Интензивни пътувания се очакват около Великденските празници, но къде ще почиват българите?

"По никакъв начин не се възползваме от тези почивни дни, които са чудесни като време и атмосфера. Това е голям пропуск, който следва да се поправи като момент от предсезона. Ако погледнем на север - град Балчик много умело успява да организира добре посещаемост на самия регион", каза предприемачът Здравко Василев за "България сутрин".

По думите му, ако преди водещото на пазара е била ниската цена, сега вече е изгубено като елемент, с който да привличат туристи.

"Оттук нататък трябва да бъдем атрактивни, трябва да бъдем добри в това, което предлагаме - отношение и дух, това е най-новата формула. Но при нас не само че има срив в качеството, но и самият факт, че ремонтите в курортните градчета на юг от Бургас все още не са започнали, говори за липсата на организация, липса на стиковане между бизнес и администрация", допълни Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че Великденските празници всъщност са една седмица, в която базите могат да бъдат запълнени.

"Трябва да се работи съвместно в тази насока. Ковид кризата доказа едно - съвременният работещ човек никога няма да се откаже от своята почивка. През 2020 година наблюдавах един абсолютен феномен, в който до 15 юни имаше по-малко от 5% резервации, в рамките на седмица всичко беше продадено. Тази година ще има нещо подобно - къс, но натоварен сезон и резервации в последната минута. Българският турист няма навика да си организира предварително почивката", подчерта предприемачът.

"Повечето резервации, които идват при нас, са обикновено от хора, които живеят в чужбина. Те отсега си имат своите ваканции. А при нас всичко е импулсивно, в последните години се наложи и уикенд туризмът, който за мен не е добре, защото няма нищо по-хубаво от дългосрочните пакети. Хората вече искат повече забавления, повече неща да получат като емоции. И там ние трябва да се развием като дестинация", поясни Здравко Василев, който е и първи победител в българската версия на "Биг Брадър"

Попитан дали вече все по-често се случва така, че резервациите да бъдат отменени, той отговори: "Това се наблюдава, да. Има дадена резервация, хората са на морето вече 3-4 дни, но ако се развали времето - те са склонни да си съберат багажа, без да се интересуват, че губят пари."

Василев не е много обнадежден за предстоящия летен сезон.

"От няколко месеца се говори за един проблем за пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна". Търсим отговори, задаваме въпроси, тотално сме игнорирани като елемент, но Южното Черноморие ще има проблем с чистата питейна вода. Там има огромни проблеми - десетилетия отлагани ремонти, инвестиции", категоричен е той.

Още по темата: общо новини по темата: 1081
05.02.2024 »
30.11.2023 »
21.10.2023 »
11.10.2023 »
10.10.2023 »
10.10.2023 »
предишна страница [ 1/181 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: