Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Жената на Байдън получи коледната елха за Белия дом, а съпругът й помилва две пуйки по повод Деня на благодарността
Автор: Екип Ruse24.bg 15:54 / 22.11.2023Коментари (0)1132
© WIN MCNAMEE/GETTY
Официалната коледна елха на Белия дом пристигна точно навреме за празничния сезон.

Първата дама Джил Байдън, покани семейства, свързани с военните, да й гостуват, когато получи централната украса. Това е дългогодишна традиция, която дава началото на няколкоседмични празници в Белия дом.

Облечена в зелена рокля, с подходящо палто и обувки на ток, тя позира с деца от  семейства на военни. Тя отдели малко време, за да се възхити на величието на дървото, след което го нарече "великолепно“ и отбеляза: "Някои от децата казаха, че никога не са виждали толкова голямо дърво."

Братя и сестри Амбър Скот и Алекс Чърч, които спечелиха годишния конкурс на Националната асоциация за коледни елхи, подариха на д-р Байдън дървото: 18 1/2 фута Фрейзър ела, отгледана във Флийтууд, Северна Каролина, която ще стои от пода до тавана в Синята стая, 

Годишното представяне на коледната елха се провежда вече 58 години. Петнадесет от тези години ценното дърво идва от Северна Каролина, която е произвела повече победители от всеки друг щат, според The ​​Carolina Journal.

Коледната елха пристигна само часове след като президентът Джо Байдън помилва две пуйки, наречени Либърти и Камбанка за друга почитана от времето традиция на Белия дом.

На тази церемония Байдън се пошегува за значителните шансове, които двете птици имат, за да бъдат точно те са помилваните, като каза, че да бъдеш избран за помилване е по-трудно, отколкото "да получиш билети за турнето на Renaissance “.

Той също така каза, че Liberty и Bell "обожават ябълките Honeycrisp, хокея на лед“ и Mall of America, добавяйки: "Сигурен съм, че бих искал да ги видя да играят хокей на лед“, пише People.

По време на помилването Байдън призна за собствения си празник в понеделник –неговия 81-ви рожден ден – като каза: "Днес е моят рожден ден“ и шеговито добави: "Трудно е да навърша 60 години“. 

Във вторник, след няколко натоварени дни в началото на празничния сезон, Байдън планират да пътуват до Масачузетс, за да наваксат загубеното семейно време и да отпразнуват Деня на благодарността по-късно през седмицата.

Още по темата: общо новини по темата: 311
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.01.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: