Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Знаете ли защо е добре да имате дъска в колата?
Автор: Екип Ruse24.bg 12:48 / 02.05.2023Коментари (0)224
© Sofia24.bg
Знаете ли, че обикновена дъска може да ви бъде много полезна, ако закъсате на пътя? Тя ще ви помогне да инсталирате правилно крика, например, когато спукате гума. Според законите на Мърфи, точно тогава земята под краката ви се оказва рохкава и малките крикове започват да потъват поради тежестта на колата. Това увеличава риска колата просто да падне от крика. Една проста дървена дъска лесно решава проблема, умножавайки стабилността на цялата конструкция, пише AutoMedia.bg.

Друга ситуация, също свързана с повдигане на автомобила е, а ако колата е стара и местата за поставяне на крика са поизгнили. Това може да доведе до сериозно огъване на прага, а с помощта на същата дъска можете да повдигнете колата на по-голяма площ и рискът от огъване на прага е значително по-малък. В този случай обаче има една уловка. Тънката дъска в този е безполезна, а дебелата отнема 2-3 сантиметра височина.

Дъската ще ви позволи да извадите колата от калта, когато една от гумите е затънала и буксува. Достатъчно е просто да го поставите под колелото, така че да се появи поне някаква опора и тогава колата ще направи всичко сама.

А, ако сте сериозно закъсали, парчето дърво се разделя на две части, а след това половинките се завързват към задвижващите колела - получават се нещо като офроуд "гривни". В резултат на това площта на контакт на гумите с повърхността се увеличава и колата може да излезе от "капана".

Но веднага след това тези импровизирани приспособления трябва да бъдат премахнати. Карането с тях е опасно: въжетата няма да издържат и ще се скъсат. И накрая, ако ръчната ви спирачка не работи, а искате да спрете колана на наклон, то парчето дърво може да играе роля и на ограничител, като се постави пред или зад гумата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: