Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Зор Алеф, духовен учител: България не е случайно място
Автор: Екип Ruse24.bg 13:48 / 28.02.2023Коментари (0)376
©
"България е една от точките в света, където се концентрират духовните сили“ – категоричен е известният целител и духовен учител Зор Алеф. Роден е в Москва, откъдето е баща му Александър Руденко – руски поет, писател и преводач, но първите години от живота си прекарва във видинското село Раковица при българската си прабаба Мара, известна знахарка, пище БНР. От нея, и от майка си Иванка - прочута в Русия с удивителния си дар лечителка, наследява уменията и знанията си в духовната област.

Едва 14-годишен, Зор Алеф издава първата си книга и започва лечителската и духовната си практика. Убеден е, че човечеството страда най-вече от неведение и цитира апокриф от I-III в., където се дава разгърнато обяснение за страданието на човечеството:

"Това са седемте власти на гнева: тъмата, въжделението, неведението, смъртната ревност, царството на плътта, лукавството на плътта и яростната мъдрост – обяснява той в интервю на Десислава Семковска от руската редакция на Радио България.

"В неведението си ние се смятаме за знаещи и можещи личности, които притежават всичко, за да бъдат доволни и щастливи от живота. В неведението лидери и диктатори на едни държави смятат за възможно да натрапват волята си на своя и на други народи около тях. Яростната мъдрост ни прави фанатици и роби на фалшиви идеи и цели. Тъмата пък е пълно отсъствие на знания, отрицание на цели, приоритети и необходимостта от духовно развитие. Във въжделението човек се старае да получи власт, контрол, материални ресурси, тялото, душата, личността на ближния си и т.н.“

Духовният учител смята човешкия род за украшение на пространството, но поведението на огромно количество хора води до прогресиране на нещастията. Пандемията от коронавирус, войната в Украйна, опустошителните земетресения в Турция и Сирия, природните катаклизми са само един от начините светът да се пречисти, убеден е Зор Алеф:

"Това не е единственият механизъм, има и далеч по-хармонични – подчертава събеседникът ни. – Човешкият род се държи като натрапник на Земята, той я разорява и тя отвръща с гняв и неприемане. Земята е живо същество. Когато в човешкия организъм попада бактериална инфекция, той се бори с нея. Такава е реакцията и на Земята. Далеч съм от мисълта да смятам жертвите за причинители на такава инфекция, но несъмнено е едно: умножаването на тези нещастия говори за прогресиращото агресивно поведение на човека. И може би най-после човекът трябва да се събуди. Трябва да има някакво болезнено разчупване на мисленето, някакви тежки уроци, и може би страданието и болката ще научат хората как да проявяват състрадание и внимание един към друг, да уважават живота, волята и свободата на другите. Истината и любовта ще спасят света, защото истината ни прави свободни, а любовта – пълноценни. А третата велика балансираща сила е мъдростта.“

Зор Алеф неведнъж е казвал, че България е място на мистичната памет на планетата. Това е и причината тук да има толкова много народни лечители, знахари, чудотворци.

"Аз вярвам, че България не е случайно място на Земята. Това е уникален кръстопът между Запада и Изтока. Земя с феноменално количество геомагнитни зони, с висока енергийна активност – планински върхове, древни тракийски светилища като Белинташ, Перперикон и др. Тази земя е била люлка на тракийската цивилизация – отбелязва целителят. – Виждам уникален генетичен казан, в който се "варят“ заедно наследството, гените, културите, магическият и мистическият опит на няколко цивилизации. Смятам, че България и българите имат добро и благодатно бъдеще, а днешният период е изпитание на цялото човечество. България не е толкова добре подсигурена и не толкова богата на материални възможности като някои европейски държави, но е много по-динамична. Живите души в България са много. В българите виждам стремеж към пробуждане, към истинския живот: живот на духа, на съзнанието и на енергийната пълнота. Затова вярвам, че те ще изградят едно хармонично пространство, което в бъдещи времена ще уподоби България на един храм на човечеството. И вярвам, че тук ще идват за вдъхновение, изцеление и помощ хора от много държави.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: