Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Албанският премиер към Заев: Надявам се, че няма да поискат да се наречете Западна България
Автор: Екип Ruse24.bg 22:40 / 23.06.2021Коментари (0)918
©
Албанският премиер Еди Рама направи шеговит коментар за спора между София и Скопие по време на съвместната си пресконференция след срещата си с македонския си колега Зоран Заев на Икономическия форум в Северна Македония, съобщава вестник "Слободен печат“.

"Всички имат право да се чувстват напълно разочаровани, защото изведнъж България се появява сега и иска още нещо. Казах на Зоран Заев, че се надявам, че няма да поискат да се наречете Западна България, защото тогава пак ще трябва да преговаряте с гърците“, заяви Рама по повод повторното спиране от страна на София на европреговорите на Скопие.

Темата за европреговорите на Албания и Северна Македония беше основна по време на пресконференцията и макар да не скри разочарованието си от ветото, което засяга и Тирана, Рама подходи неколкократно с чувство за хумор към ситуацията.

Според албанския премиер повторното отлагане на преговорите е провал на ЕС, а не на Албания и Северна Македония, които дори да не са част от общността, са част от Европа.

"Ние сме твърде малки, за да живеем изолирани един от друг, твърде малки, за да търсим сами бъдещето за децата си, но можем да го направим заедно. Ние не сме тези, които се провалиха, те се провалиха. Те имат своите причини и разбирам, че това е техният дом и ние искаме да влезем в тази къща", каза албанският премиер Еди Рама.

"Ние сме европейци без ЕС, не сме ЕС, но все пак сме Европа. Единственият проблем е, че те все още биха могли да кажат "обичаме те, искаме да си вътре, но има някои неща, които първо трябва да решим. Вашите помещения, стаите ви още не са готови", каза още албанският премиер.

Той сравни ЕС с любовник, който казва "обичам те“, но не е готов за брак. По неговите думи двамата със Заев са добри читатели на Самюел Бекет и могат да чакат, визирайки пиесата "В очакване на Годо", но отбеляза, че вместо просто да седят двете страни ще са активни по пътя си към ЕС, имплементирайки европейските ценности.

От своя страна Заев заяви, че ветото може да е несправедливо за Северна Македония, но е още по-несправедливо спрямо Албания.

Още по темата: общо новини по темата: 673
12.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
13.11.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: