Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Amazon отваря физически магазин
Автор: Екип Ruse24.bg 16:43 / 20.01.2022Коментари (0)488
©
Най-голямата компания за електронна търговия Amazon отваря физически магазин за дрехи. Първата локация на така наречения Amazon Style ще е предградието на Лос Анджелис Глендейл, а магазинът ще отвори врати по-късно тази година, съобщиха от компанията.

Там ще се предлагат дамски и мъжки дрехи, обувки и аксесоари от някои добре познати и нови марки, а цените ще привличат купувачи търсещи и по-евтини, и по-луксозни стоки, пише CNBC.

Ще предлагаме дрехи на цена от 10 долара, но и дизайнерски артикули за 400 долара. Ще се опитаме да привлечем купувачи с всякакъв бюджет, обяви управляващият директор на Amazon Style Симона Васен.

Площта на магазина ще е около 3 000 квадратни метра - малко по-малка от средния универсален магазин.

През годините Amazon постепенно увеличава продажбите на дрехи. Миналия март Amazon изпревари Walmart като търговец на дрехи номер 1 в САЩ, според изчисления на Wells Fargo, а продажбите на дрехи и обувки на Amazon в САЩ са нараснали с приблизително 15% през 2020 г. до над 41 милиарда долара.

Amazon ще въведе своя концепция за пазаруване във физическите магазини за дрехи. За да пазаруват в магазина купувачите ще разчитат най-вече на своя смартфон, чрез който ще разгледат артикулите.

Когато влязат в магазина те ще могат да видят само част от продуктите - в един размер и цвят на конкретен артикул. Останалите размери и видове на всеки продукт ще се съхраняват в задната част на магазина. След като влязат в приложението на своя смартфон, трябва сканират QR код на артикула, за да видят какви размери и цветове има, както и какви са оценките за него от други купувачи. Ще им бъде предоставяна и друга информация като персонализирани препоръки и т.н.

Така ще предлагаме по-голям избор за клиентите, без да се налага да се ровят по рафтовете, за да намерят правилния цвят и размер, заявява Васен.

След като сканират QR кода на даден артикул, купувачите могат с един бутон да го "изпратят" в пробната или директно на касата за да го купят.

В пробните Amazon ще има дисплеи, които купувачите могат да използват, за да оценяват артикули или да поискат друг размер, друг артикул, които да им бъдат донесени в пробната. Купувачите ще имат достъп и до историята на покупките си в магазина в приложението Amazon.

Подобно на други концепции за търговия на дребно на Amazon, магазините Style ще съчетаят онлайн и офлайн пазаруването.

Компанията започна да навлиза във физическата търговия на дребно, когато отвори книжарница през 2015 г., след което придоби веригата магазини Whole Foods за 13,7 милиарда долара. Има и собствена верига супермаркети.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: