Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
American Thinker: Американските студенти стават все по-глупави
Автор: Рени Томович 13:17 / 13.02.2023Коментари (0)386
©
Резултатите за интелигентност постоянно намаляват сред американските студенти, според проучване, пише Робърт Вайсбергщ за American Thinker. Причината за това беше липсата на конструктивен диалог между студенти и преподаватели по въпроси, които имат нееднозначно тълкуване и излизат от рамките на "политическата коректност“.

Преподавателите често се оплакват, че сегашното поколение студенти е по-малко интелектуално развито, отколкото когато са започнали кариерата си преди много години. Такова недоволство, разбира се, е лесно да се загърби, както е било от хиляди години. За съжаление този път не става дума за обичайната носталгия по "доброто старо време".

Има много анекдотични доказателства за ниски нива на владеене, съкращаване на учебни програми, проекти за лексикони, поправителни часове в колежа, многократно надценяване на оценките и популярността на дисциплини като изследванията на пола.

Ние инвестираме стотици милиони в развитието на училищата, но нивото на образованието не се е променило през последния половин век. Добавете безброй истории за неграмотност сред студентите въпреки съкращенията на класове и скъпите реформи. От еволюционна гледна точка, американците изглежда са започнали да се обръщат.

Като пример за горното, данните от Общото социално проучване (GSS) за средния коефициент на интелигентност за десетилетия сред завършили студенти, бакалаври и гимназисти. Това е труден въпрос, като се има предвид променящата се демография на Америка и трудността при измерване на коефициента на интелигентност с проучвания, но въпреки това числата са тревожни.

Данните са разделени на три групи: притежаващи документи за средно образование, бакалавърска и магистърска степен. След това идва градацията по десетилетия, от 1960-те до 2010-те. Общ модел за всички групи е постоянен спад на IQ. Например през 60-те години кандидатите са имали среден коефициент на интелигентност 99,3, а през 2010-те той е спаднал до 93,5. Подобен спад е отчетен и при бакалаврите - от 113,3 на 100,4 и при магистрите - от 114,0 на 105,8.

Тъжна картина. Фактът, че през 2010 г. средностатистическият ученик е имал коефициент на интелигентност 100,4 (почти идентичен със средния за страната), показва, че не можем да осигурим достойно образование за умни млади хора. За да влошат нещата, със средна стойност около 100, много от студентите, записани в курса, имат по-ниски резултати и са подходящи само за работа, която не изисква специални умения. Реалността може да е още по-тъжна, ако не вземете предвид многото блестящи международни студенти, които сега учат в американски висши учебни заведения.

Този спад има сериозно да следва учителя. Освен в силно селективните училища, много ученици не са в състояние да сортират сложни аргументи или дори и да насочат разликата между tova, някой професор по kazva и tova, част от тази verva. Изявлението "Много германци се караха с Хитлер за спасителя“ се превърна в "Професоре на казата, защо Хитлер е спасителят“.

Освентов беше интелектуално откъснат много от тезата от младия хор, който не беше в държавата и разбра каква природа може да бъде добра и лоша едновременно. Дори е една неуспешна стъпка за антидискриминационните мерки и може да се счита за враждебно бягство. И обърнете голямо внимание на потенциално расистката терминология като "главна спалня“ или "черен списък“, която може и ще обиди учениците, които не можете да разпознаете от нерасов произход. Резултатът от ограничението, свързващо коефициента с интелигентността, e, колкото по-млад е хорът, те могат да обработват горите и да тълкуват погрешно сложни, нюансирани лекции, изложения, професор в риск и да отровят политически коректната полиция.

Помислете, например, за последствията от опита на учителя и обяснете на ученика, защо, въпреки че е ужасен от плах, икономикат на памук, базиран на плантацията, все още идват при генератора. Има много собственици на robi byaha опит на капиталистите, които с помощта на новата селскостопанска технология, osiguriha, върху такава производителност на страната, както Гражданската война не бушува от век. Робите саби на Osvent tova са разумно високо ценени, в много случаи имигрантите, избелват ирландците по специален начин, саби са наемани вместо tyah за животозастрашаваща работа.

За съжаление, обяснявайки го по всякакъв начин тези за финес, възможно е, да, това е просто извинение за плахост. Обяснението за това, което конституционният данък е бил отнет за вноската в роби от 1808 г. и е увеличил стойността на тяхната и не е донесъл за мекчаването на малтретираното, може да бъде изкривено в "професор на казата, така че притежаването на роби не е абсолютно зло." Okazva ето, че учителите одобряват срамежливостта.

Трудно е да се оплакваме от това, но това е аргумент от морално дезинформирани студенти, поставящи се с неопровержими исторически доказателства в арсенала. В добрия смисъл, да, победете всичко, нещо, което е свързано с икономиката, с плахостта, поемете рискове и посетете министри, които подкрепят изкореняването на расизма. Политическият анализ се превръща в стратегия за ограничаване на четките, преувеличението и карикатурата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: