Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Американците купуваха оръжие, сякаш е хляб в магазина, вече няма да е така
Автор: Екип Ruse24.bg 09:05 / 13.09.2022Коментари (0)228
© bTV
Финансовите компании ще отделят продажбите в оръжейни магазини от останалите

Visa обяви плановете си да отделят продажбите, случващи се в оръжейните магазини, присъединявайки се към Mastercard и American Express, които вече казаха, че ще категоризират покупките в магазини за огнестрелни оръжия, съобщава FOX News.

Компанията за безкешови плащания ще приложи новия търговски код на Международната организация за стандартизация към продажбите в оръжейни магазини в САЩ. Новият код на IOS беше обявен в петък. Преди това продажбите в оръжейни магазини бяха етикетирани като "обикновени стоки“.

Ходът на Visa сигнализира за голяма победа за защитниците на контрола върху оръжията, които твърдят, че отделянето на нова категория за продажби в магазини за оръжия ще помогне за проследяване на подозрителни количества продажби на огнестрелни оръжия, които потенциално биха могли да доведат до масова стрелба.

Но защитниците на правата върху оръжията и оръжейните лобисти казаха, че категоризирането на продажбите в оръжейни магазини би било несправедливо спрямо индустрията, като се има предвид, че повечето продажби на огнестрелни оръжия не водят до масови стрелби.

Visa, която действа като посредник между търговци и банки, е най-голямата разплащателна мрежа. С три основни процеса за обработка на плащания, всички избрали да обозначават продажбите в магазини за оръжия, сега вероятно ще усетят натиск от банките като издатели на карти да решат дали ще разрешат покупки, категоризирани като продажби в магазини за оръжия, върху издадените от тях карти.

 

Властите в Ню Йорк и пенсионните фондове настояха ISO и банките да приемат новия кодекс за продажбите на оръжейни магазини.

Два от най-големите публични пенсионни фондове в САЩ, които се намират в Калифорния и Ню Йорк, оказаха натиск върху най-големите компании за кредитни карти в страната да приемат отделни кодове за продажба на оръжия.

Кодовете на категориите търговци обаче не са изключителни за продажбите в оръжейни магазини, тъй като кодовете вече съществуват за почти всеки тип покупка, включително тези в супермаркети, магазини за дрехи, кафенета и други търговци на дребно.

"Когато купувате самолетен билет или плащате за хранителни стоки, вашата компания за кредитна карта има специален код за тези търговци на дребно. Проява е на здрав разум, че ние имаме същите правила за магазините за оръжия и боеприпаси“, каза кметът на Ню Йорк Ерик Адамс.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: