Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Американка с рядка двойна матка е родила два пъти в рамките на два дни
Автор: Екип Ruse24.bg 15:44 / 23.12.2023Коментари (0)600
©
Американка с рядка двойна матка е родила два пъти в рамките на два дни. 32-годишната Келси Хачър родила едната си дъщеря във вторник, а втората в сряда в болницата на Университета на Алабама в Бирмингам (UAB). Момичетата са описани като братски близнаци с отделни рождени дни.

Хачър заяви, че семейството вече се е върнало у дома и може да се наслади на празниците, споделя Би Би Си.

На 17-годишна възраст на Келси е било съобщено, че има двойна матка, което UAB описва като рядка вродена аномалия, засягаща 0,3 % от жените. А шансовете за забременяване в двете матки са още по-малки - "едно на милион", според UAB.

Подобно случаи в световен мащаб са изключително редки. През 2019 г. лекар в Бангладеш съобщи на Би Би Си, че жена е родила близнаци почти месец след като е родила недоносено бебе в другата си матка.

Келси Хатчър е имала три предишни, здрави бременности. Този път тя смятала, че е бременна само в едната си матка - докато рутинен ултразвук не показал, че във втората ѝ матка също има бебе.

"Аз изтръпнах... Просто не можехме да повярваме", спомня си тя. 

От UAB описват бременността ѝ като рутинна. Професор Ричард Дейвис, който е ръководил раждането, изтъкна, че всяко бебе се е радвало на "допълнително пространство за растеж и развитие". Tова е така, защото всяко бебе е имало самостоятелна утроба - за разлика от типичната бременност с близнаци.

Раждането на г-жа Хатчър е предизвикано в 39-ата седмица и е изисквало двойно повече наблюдение и картографиране в болницата, както и двойно повече персонал.

Нейният акушер-гинеколог описва "радостните възгласи на всички в стаята", когато първото бебе е родено около 19:45 ч. местно време на 19 декември. Второто е родено с цезарово сечение повече от 10 часа по-късно, около 06:10 ч. на следващата сутрин.

Професор Дейвис заяви, че момичетата могат да бъдат наречени братски близнаци - термин, който се използва, когато всяко бебе се развива от отделна яйцеклетка, всяка от които е оплодена от отделен сперматозоид, пише "24 часа".

"В края на краищата това бяха две бебета в един корем по едно и също време. Те просто са имали различни апартаменти", шегува се той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: