Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Английски тийнейджъри пребиха съученик, защото имал българска фамилия
Автор: Екип Ruse24.bg 15:29 / 09.06.2019Коментари (3)861
©
16-годишният Кристо Крушчов  (написано е Crushcov) поведе борба с насилниците си в училище, след ужасно нападение, което го сполетяло преди повече от година, пише Gazette&Herald, цитиран от Блиц. Той реагирал не с насилие или с мисли за отмъщение, а с призив към други, попаднали в расово мотивирани атаки, които го припознаха като глас на кампанията на Националното общество за предотвратяване на жестокостта към децата (NSPCC), която подчертава неговата роля в помощ на децата и младежите в Уилтшир.

Тийнейджърът от Коршам каза: "Най-важното нещо, ако ви нападнат, не е да го запазите за себе си, а да кажете на някого. Не се притеснявайте, не го потискайте, а кажете на родителите си или на връстниците си или на доверен възрастен от Childline." NSPCC популяризира Childline в отговор на повишаването на престъпленията от омраза в Уилтшир на фона на повече от 200 престъпления от расова омраза срещу деца, записани от Avon и полицията в Съмърсет миналата година в техния регион. Кристо е един от многото гласове, които използват, за да напомнят на младите хора на Childline отчасти, защото той е показал голяма зрялост в справянето с нападението и превръщането на отрицателното в положително.

Баща му Бен Кристо каза: "Аз съм наполовина българин, а майката на Кристо е българка, но това е името, което хората са избрали." Той каза, че тормозът може да е защото някой е черен или е от друга култура или дори има червена коса, но в този случай това е просто тяхното фамилно име.

Кристо казва, че би могъл да допусне нападението да му повлияе психически, но след като участвал в кампанията за осведомяване на NSPCC, той бил вдъхновен да говори. "Приятели ми казват "направи добре“ и подобни неща, казва той, и ме подкрепиха с добри пожелания."

"Трябва да говорим за това, тъй като може да ви остави психически поражения и това може да окаже влияние върху вашето психично здраве и да останете с него до края на живота ви." Ръководителят на Childline Джон Камерън заявява: "Тормозът в детска възраст от такова естество може да причини дългосрочно емоционално увреждане на децата и да създаде по-нататъшно разделение в нашето общество.

Ако видим едно дете да тормози друго поради расата му, ние трябва да работим с него, като обясним, че не е добре и колко е болезнено. Бих призовал всяко дете, което е тормозено заради расата си, да се свърже с Childline, и всеки възрастен да се обади на линията за помощ, ако се притеснява за някое дете."






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: