Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестуваха един от най-големите мафиоти в Европа
Автор: Екип Ruse24.bg 11:13 / 05.04.2021Коментари (0)780
©
Италианските правоохранителни органи са задържали на летището в Палермо Джузепе Калварусо, който се смята за лидер на мафиотска група, действаща в един от районите на административния център на остров Сицилия. Както пише вестник La Repubblica. Калварусо живее от дълги години в Бразилия, но се е върнал да празнува католическия Великден в Италия.

Според вестника с него са задържани още поне четирима души, всички от които са заподозрени в участие в мафиотски групировки, изнудване, нанасяне на телесна повреда, отвличане и други престъпления.

През декември 2018 г. в рамките на голямо разследване на новата върхушка на мафията "Коза ностра“ са задържани около 50 души. Предполагаше се, че през последните години върхушката не се е събирала и съществува проект за възстановяването й. След арестите на кръстника Тото Рина през 1993 г. и неговия наследник Бернардо Провенцано през 2006 г. (и двамата починаха в затвора), "Коза Ностра“ се превърна във фрагментирана организация с много кланове. Не е известно кой я оглавява в момента.

Най-издирваният престъпник в Италия Матео Месина Денаро вече не играе решаваща роля в подземния свят в Сицилия, където отдавна не живее, според последните изявления на представители на антимафиотския комитет. Той се крие почти 30 години и никой не знае как точно изглежда.

През октомври 2020 г. съдът на Калтанисета го призна за виновен в организирането на убийството на съдията Джовани Фалконе и Паоло Борселино през 1992 г. и го осъди задочно на доживотен затвор. Преди това той беше осъден на доживотен затвор за други убийства и организиране на терористични атаки в Рим, Милано и Флоренция, към които мафията прибягна, за да окаже натиск и да сплаши властите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: