Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Австрия с интерес за инвестиции в русенския регион
Автор: Екип Ruse24.bg 16:20 / 10.11.2010Коментари (0)834
Съгласно утвърдения план за работа на СТИВ / служба по търговско-икономическите въпроси / Виена за 2010 г., на 09.11.2010 г. във Виена във Федералната икономическа камара на Австрия се проведе БИЗНЕС ФОРУМ за представяне на икономиката, бизнес климата, сфери за инвестиции на региони Русе и Перник пред австрийския бизнес.

От българска страна във форума участваха Н.Пр. посланик Ради Найденов, Борислав Стефанов, изпълнителен директор на БАИ, Валери Андреев, директор на Национална компания Индустриални зони, делегации от региони Русе и Перник, водени съответно от Божидар Йотов, кмет на гр. Русе, Иво Петров, областен управител на област Перник и Росица Янакиева, кмет на гр. Перник, както и представители на водещи фирми от регионите /общо 17 фирми от двата региона/.

От австрийска страна във форума участваха Д-р Р.Шенц, вицепрезидент на Федералната икономическа камара на Австрия, Д-р М.Ангерер, търговски представител на Австрия в България, членове на камарата и 170 представители на австрийски фирми и други икономически структури и сдружения.

Д-р Р.Шенц, вицепрезидент на Федералната икономическа камара на Австрия подчерта във встъпителните си думи, че България е важен партньор на Австрия и че австрийските инвестиции ще се разширяват и извън традиционните инфраструктурни и енергийни проекти. Също така Д-р Р.Шенц се спря и на значението на развитието на Дунавския регион, като отбеляза, че тенденцията за развитието на сътрудничеството в рамките на ЕС е то да бъде не само на междудържавно ниво, а и между отделните региони.
Д-р Михаел Ангерер, търговски представител на Австрия в България подчерта, че до 2013 г. за България са предвидени 10 милиарда евро по различни европейски програми.

В презентацията си Валери Андреев, директор на "Национална компания Индустриални зони" АД представи възможностите, които тези зони предоставят за успешен бизнес.
Изпълнителният директор на фирма "Рубишипс", Русе - Роберт Радославов разгледа значението на река Дунав като важен транспортен коридор и даде практически примери за развитието на успешен бизнес в сферата на товарните превози.

В представянето на регион Русе кметът Божидар Йотов, директорът на "Свободна зона - Русе" Димитър Недялков и Милен Добрев, председател на Търговско-промишлена палата - Русе подчертаха традиционно добрите отношения между този регион и Австрия, които датират още от 19 век и желанието си да развиват и за в бъдеще тези контакти. Кметът представи предимствата на региона и възможностите за бизнес, които той предлага.

След приключването на информационната част се проведоха индувидуални разговори между представители на регионите и фирмите от Русе и Перник и австрийските участници във форума.

Активни бяха разговорите и двустранните контакти между австрийските и българските участници във форума в областта на ВЕИ, корабоплаването, металообработване, текстилна промишленост, консултантски услуги и др.
Числото на участниците във форума, активността и проявеният интерес от австрийските партньори потвърди тенденцията за възстановяване на интереса на Австрия за бизнес и инвестиране в България, като приоритетни направления са реализиране на проекти във ВЕИ, закупуване на суровини, лимитирани серии облекла в горния ценови сегмент и участие в инфраструктурни проекти с европейско финансиране.

СТИВ продължава интензивно да работи с фирми от региони, които вече са били представяни в този формат, което свидетелства за трайност на установените контакти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Зелен преход
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: