Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Болничен служител опита да открадне медицинското досие на Кейт Мидълтън
Автор: Екип Ruse24.bg 10:27 / 21.03.2024Коментари (0)1230
©
Ситуацията около Кейт Мидълтън, която изчезна от полезрението след коремна операция, предизвикала масова истерия и породила множество конспиративни теории (дотам, че Кейт вече не е между живите). След фалшивата снимка с Кейт, слуховете за изневярата на принц Уилям и "инсценираното“ видео, стана известно, че тече разследване в болницата, където Кейт е претърпяла същата коремна операция - поради факта, че служител на болницата е имал незаконен достъп до медицински данни на принцесата на Уелс. Това съобщава "Гардиън“, цитиран от БГНЕС.

Ръководството на клиниката е трябвало да съобщи за инцидента на Службата на комисаря по информацията на Обединеното кралство (ICO) в рамките на 72 часа, но не го е направило. Сега срещу болницата е започнала вътрешна ревизия, а в самата клиника тече вътрешна проверка. Британската здравна министърка Мария Колфийлд вече предупреди, че болницата ще бъде изправена пред глоби и съдебни процедури, ако се установи, че персоналът на клиниката е имал незаконен достъп до медицинската документация на Кейт Мидълтън.

От клиниката на свой ред заявиха, че възнамеряват да разследват задълбочено инцидента и да предприемат всички необходими мерки - "следствени, регулаторни и дисциплинарни“. Директорът на болницата Ал Ръсел отбеляза пред медиите, че целият персонал е напълно наясно със своите "индивидуални, професионални, етични и правни отговорности по отношение на поверителността на пациентите“: "В нашата болница няма място за онези, които съзнателно подкопават доверието на пациенти и колеги."

Инцидентът с предполагаемото изтичане на данни на принцесата на Уелс дори стигна до правителството: там заявиха, че правилата за поверителност във всяка болница трябва да се спазват стриктно и пожелаха на принцесата възстановяване: "Ние всички искаме да подкрепим принцесата на Уелс“, каза представител на британския министър-председател.

Припомняме, че през януари дворецът Кенсингтън обяви, че Кейт Мидълтън е претърпяла коремна операция и поради това няма да се появява публично няколко месеца. Никакви други подробности за здравословното състояние на принцесата не бяха оповестени публично и тази потайност от страна на кралското семейство в крайна сметка доведе до разпространението на конспиративни теории за здравето на Кейт: че тя е имала пластична операция, че това не е "коремна" операция, а отстраняването на матката, че Кейт е в кома, че е избягала от двореца, че е умряла.

На този фон дворецът публикува нова снимка на Кейт Мидълтън с децата ѝ, но се оказа, че тя е фотошопирана, а представителите на принцесата трябваше публично да признаят това и да се извинят. Този скандал предизвика още повече спекулации за това къде и защо е "изчезнала“ Кейт Мидълтън. Сега те вече се говори, че принц Уилям е виновен за всичко - той беше заподозрян в изневяра със семейната приятелка лейди Роуз Ханбъри. Скоро след това по стечение на обстоятелствата онлайн се появи видео на двойката, в което те изглеждаха щастливи, а самата Кейт изглеждаше здрава, но малко хора повярваха в автентичността му: хората смятат, че Кейт във видеото е "фалшива“, а Дворецът крие.

Фалшивата вълна засегна и крал Чарлз III: преди няколко дни той беше обявен за мъртъв в интернет, а Бъкингамският дворец отново трябваше да направи официално изявление и да докаже, че кралят е още жив.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: