Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българин се взриви в къщата си в Германия, евакуираха 670 души
Автор: Екип Ruse24.bg 13:35 / 28.05.2019Коментари (0)891
©
Българин е в тежко състояние, след като се взриви в къщата си в Германия. 670 души бяха евакуирани малко след експлозията, тъй като в жилището на нашенеца бяха намерени опасни химикали. Според немската полиция въпросните химикали могат да се използват, както за приготвяне на експлозиви, така и при производството на наркотици, съобщава немският сайт www.mdr.de. Мощният взрив се чул малко след полунощ срещу понеделник в малкото градче Халберщат, в което живеят около 40 000 души. На мястото веднага са изпратени близо 200 полицаи, пожарникари, криминалисти и експерти, пише "Телеграф".

Периметърът бил отцепен на 300 метра от къщата на 43-годишния наш сънародник, който е роден в България, но е с немско гражданство, съобщават местните медии. Хората от квартала трябвало да прекарат нощта в близък спортен център, където били евакуирани. Къщата на нашенеца не била сериозно пострадала от взрива - избити прозорци и врати, но заради химически вещества се наложило хората да бъдат изведени. Изследването на химикалите продължаваше и вчера, като пред експертите стоеше въпросът как да ги премахнат. Заради експлозията и веществата магистрала 81 също беше затворена.

От информацията става ясно, че българинът е бил сам по време на инцидента. Той е настанен с тежки травми в болница и поставен в изкуствена кома. Според немски медии евакуацията е била затруднена, тъй като доста от местните били назначени в секции за евроизборите, но се налагало да участват и в справянето с последиците от експлозията и разчистването. След 5 часа сутринта във вчерашния ден на евакуираните е било разрешено да се приберат по домовете си. Предстои властите да разследван за какво са били използвани опасните химикали в къщата на българина. Едно от предположенията е, че в жилището на българина е имало амониева селитра, използвана при производството на синтетични наркотици.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: