Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българка получи интересно предложение от Чарлз III
Автор: Екип Ruse24.bg 09:35 / 04.05.2023Коментари (0)328
© bTV
Българка ще подготви сладки и бисквитен портрет за коронацията на крал Чарлз III на 6 май. Преди месец Силвия Янковски получава предложение, на което не може да откаже. След като миналата година приготвя бисквити за платинения юбилей на вече покойната кралица Елизабет II, сега поканата е да направи сладки за тържествената церемония по възкачването на трона на Чарлз III. И започва трескава подготовка, информира bTV.

"Реших, че ще направя дисплей с краля, още не съм им го дала, утре ще дойдат да го вземат и бисквити. Като събитието ще бъде отразено три пъти“, разказа тя.

Освен за церемонията на 6 май, творенията на Силвия ще бъдат изложени и през юни в галерия в Краков и в английското посолство във Варшава.

"Реших, че тази година искам да е нещо по-различно от бисквитите, които обикновено правя. Бях чела една статия за краля, където се казва, че той обича да градинарства и да рисува. Затова реших, че този дисплей искам да е като картина и да има цветя. Използвах няколко различни снимки. Едната е на мястото, където той живее и една снимка от официален негов портрет, която ми дадоха. 

Четири различни дизайна са, като едната е с официалната покана за коронясването, а другите две са с инициалите на крал Чарлз III и кралица Камила. Бисквитите общо за трите събития са 200. Отнема много време, но напредвам. Последните две седмици работя почти денонощно, за да свърша навреме“, добави още тя.

Преди осем години Силвия заминава за Лондон, където се запознава със съпруга си, който е английски дипломат и заедно обикалят света. Живели са в Англия, Румъния, Ботсвана и Полша. Тя е сред най-награждаваните майстори на бисквити и мъфини в света. А възможността да покаже творчество си пред кралското семейство приема с голяма радост.

"За мен е голяма чест да виждам реакциите на хората и възхищението, това, че нещо такова е оценено. Всички много се радват, разглеждат, разпитват, не могат да повярват, че всяко е ръчно правено“, разказа Силвия Янковски.

Докато живее в България, Силвия работи като учителка по рисуване и интериорен дизайнер. А откакто започва да се занимава с декорация на бисквити, започват и десетките награди и отличия от международни конкурси.

"Наистина са много, имам няколко много любими – един ретро телефон, направен от 18 бисквити, с него спечелих Best Show на Cake International. Докато бяхме две години и половина в Ботсвана, даже година след това Африка ме вълнуваше страшно много, всичко е толкова различно, всички цветове и извивки на тела и животни. Доста неща направих на тема Африка“, добави още тя.

Още по темата: общо новини по темата: 31
12.11.2023 »
28.10.2023 »
10.08.2023 »
05.07.2023 »
24.05.2023 »
18.05.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: