Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дубайската история на един българин
Автор: Екип Ruse24.bg 09:53 / 05.02.2017Коментари (0)772
© bTV
Българин живее от 25 години в Дубай и работи за една от най-големите строителни фирми там. Герасим Даскалов е там от 1992 година. В момента работи в компания, която се занимава с недвижими имоти, и по-точно строител на луксозни хотели.

Така например тя е построила хотел, който струва 1,5 млрд. долара и е открит само преди няколко месеца.

"През 90-те години, точно когато завърших висшето си образование, бяха доста трудни за България, за целия български народ. И след 2 години лутане между България, Близкия изток и други опции из Европа с приятели решихме да дойдем до Дубай и да видим как стои местният пазар по това време. Събрахме около 1000 долара, аз дойдох първи и така започна всичко", разказва Герасим.

Избрал е Дубай, защото е познавал доста хора там, които не са българи. "По това време Дубай беше център, в който се развиваше търговията между Азия, източноевропейските страни и Африка", допълва той.

В България Герасим завършва волейбол и кинезетерапия в Националната спортна академия. Първата му работа в Дубай е в спа хотел, в който работи цели 12 години.

Днес нещата за него вече са различни.

Герасим Даскалов е семеен, има и 10-годишна дъщеря - Киара. Съпругата му Дарина работи за една от най-големите самолетни компании в Дубай от повече от 15 години, а Киара учи в частно училище.

"Аз и Дарина моята съпруга сме една дубайска история. Ние се запознахме тук през 1997 г. и след известно време се оженихме, след това се роди нашата дъщеря. Дубай е втори дом за нас", каза Герасим.

"България е много близка до сърцата ни и аз винаги съм искал да ме познават като един патриот. Засега не сме мислили за връщане, Дубай ни предлага един добър начин на живот и в момента сме устроени тук. Но с удоволствие минимум 2 пъти се прибираме и винаги с желание", допълва той.

Дъщеря им Киара харесва България, там има приятели и роднини. На два пъти Герасим дори е водил потенциални инвеститори в България.

По неофициални данни в Дубай живеят за постоянно около 5000 българи. Професиите им са най-различни - от строителни работници и медицински сестри до бизнесмени.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: