Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ЕС одобри "Турски поток"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:03 / 22.11.2015Коментари (21)470
©
Европейският съюз е одобрил няколко енергийни проекта, отнасящи се до Турция. Между тях на първо място е "Турски поток", договорен между Анкара и Москва. Брюксел досега се отнасяше резервирано към проекта "Турски поток". Той се обвърза с газопровода "Тесла", който ще бъде продължение на "Турски поток" и ще пренася газ от турската граница за Гърция и Австрия, предаде БНР.

Вече беше съобщено, че Русия не разглежда вариант за строителството на газов хъб или отклонение от газопровода "Турски поток" на територията на България.

Турски поток бе договорен преди около една година между Русия и Турция в замяна на "Южен поток", но бе замразен заради неразбирателство във връзка с трасето, цената на газта и други проблеми.

На срещата на върха на Г-20 в Анталия турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин се договориха да продължат преговорите по реализацията на "Турски поток".

Предвижда се отложените споразумения за газопровода да бъдат подписани при посещение на Ердоган в Москва на 15 декември.

В същото време ЕС ще съдейства и за реализирането на Трансанадолския газопровод "Танап" между Турция и Азербайджан, който ще снабдява и газопровода "Тесла".

Същото се отнася и за "Транскаспийския газопровод", който ще пренася азерски и туркменски газ в Турция.

Подкрепата на ЕС е особено важна, тъй като ще даде възможност за превръщането на Турция в газов хъб за Европа, коментира представител на турското енергийно министерство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.11.2015 г.
+5
 
 
Цялата работа е, че от тоя газопровод първо е нямало никой политик да получи комисионна, а и са толкова заети да се дупят на другите, че нищо чудно да са взели пари от Ердоган, за да го провалят на наша територия, за да го инат турците. Министрите на Бойко да кажат. Провалът бе по тяхно време.
+5
 
 
Турците биха казали "РЕЗИЛ"!!! Строящите магистрали обаче имат по-приоритетни неща за вършене.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Plovdiv24 е поръчкова медия,която трие неудобни за нея коментари!
на 22.11.2015 г.
+3
 
 
Браво. Кухите лейки българи режат вени. Какво са ви виновни политиците тъпаци? Вие си ги избирате. Ама само тях можете да сочите с пръст и да плюете. Плюйте по себе си, все пак вие сте ги назначили. И даже си мислите , че сте някакъв фактор в Европа и света. Даже и на вас не ви пука за самите себе си. Резултата е видим - най-пропадналата и деградирала държава в Европа. Кур за вас , за тях и за мене!
Aнонимен
на 22.11.2015 г.
+3
 
 
Да благодарим на нашите управляващи! Предадени от наши, за пореден път. И то предадени на турци и византийци за пореден път. Жалко!
+4
 
 
Да живее лицемерна Европа. I want to be part of you!
-3
 
 
Болшинството Анонимници в коментарите под моя,забравят една подробност. Турция и Русия не са в ЕС. Турски поток е проект между двете държави.Самата статия май е за малоумници.ЕС няма никакво отношения ,каква газ ще се появи на нейните граници...Дали в Гърция,Румъния или България.Тя си има законодателство,газопроводите в ЕС да не са монопол на страната извън ЕС и по тях и друг да може да транзитира газ.Руснаците не бяха съгласни с това в България напъваха транзитните газопроводи да са 50/50,като нашия дял щяхме да си го изкупуваме 30 години за това ,че те ще ни го построят,значи за 30 години транзитните такси изцяло за тях и никой да не може друг да транзитира друга газ. А в Турция,каквото искат могат да си договорят...какъв ЕС.Погледнете картата,Турски поток в този му вид стига до ГЪРЦИЯ.А през самата Гърция,газопровода ще е гръцки(ЕС),няма да е нито на Турция,нито на Русия.С газовите връзка между България и Гърция и ние ще взимаме ГАЗ от Гърция,не от Турски поток,защото до Гърция ще стига и азерски газ.
+3
 
 
Поздрави от Бойко на сите българи!
+9
 
 
А сега като сме много умни да си купаваме г**а още по-скъп. Цената, която Русия ще ни дава пак ще е същата, обче върху нея ще плащаме транзитни такси на Турция и Гърция. Вместо на нас да плащат транзитни такси, сега ние ще ги плащаме. Много е кофти да си прост и да не може да си дефинираш интереса и да се подмазваш на някоя велика сила без да получиш нищо отсреща. Държим се като някой уличен помияр.
Aнонимен
на 22.11.2015 г.
+11
 
 
А сега да обеснят! Защо турски поток може, южен, не.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: