Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ЕС прие четвърти пакет санкции срещу Иран
Автор: Тереза Герова 15:40 / 23.01.2023Коментари (0)626
©
Европейският съюз прие четвъртия пакет от санкции за "нарушаване на човешките права в Иран“. Това се посочва в изявление на Съвета на ЕС, публикувано в понеделник в Официалния вестник на Европейския съюз. Черният списък включва 18 физически и 19 юридически лица, включително Корпуса на гвардейците на ислямската революция (КГИР) и всички негови части в различни провинции на Иран.

"18 души и 19 юридически лица са в черния списък“, се казва в съобщението. Списъкът включва представители на правителството, губернатори на провинции и местни власти, депутати и служители по сигурността. 12 от 19 юридически лица са от КГИР и неговите регионални структури. Всички активи в Европа на лицата от списъка подлежат на замразяване, на европейския бизнес се забраняват всякакви контакти с тях, а на физическите лица също е забранено да влизат на територията на страните от Общността.

Министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн обясни при пристигането си на срещата на външните министри, че ЕС не може да включи КГИР в списъка на терористичните организации. За да стане това възможно, е необходимо съдът на поне една от страните от ЕС да се произнесе, че организацията е извършила терористична атака на територия в Европа.

"За да включим КГИР в списъка [на терористичните организации], имаме нужда от съдебно решение от една от страните от ЕС, че те са терористи и са извършили терористична атака в една от страните от ЕС. Това е правен поглед върху нещата. От политическа гледна точка има втора възможност - можем да ги включим в списъка със санкции. Днес обсъждаме четвъртия пакет от санкции“.

По-рано Върховният представител на ЕС по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел обясни, че Брюксел възнамерява да наложи нови санкции срещу Иран във връзка с нарушенията на човешките права в страната.

Още по темата: общо новини по темата: 6
22.01.2023 »
14.01.2023 »
03.01.2023 »
04.12.2022 »
03.10.2022 »
25.09.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: