Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ердоган: ДПС е един от градивните елементи на българската политика и демокрация
Автор: ИА Фокус 14:35 / 24.02.2024Коментари (0)1004
©
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи обръщение към XI-та Национална конференция на българското "Движение за права и свободи" (ДПС), като заяви, че "партията се е превърнала в един от градивните елементи на българската политика и демокрация. ДПС допринесе и за сътрудничеството между Турция и България", заяви турският президент, предаде агенция Anadolu.

Във видеопослание, изпратено до конгреса на българското "Движение за права и свободи", президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че поздравява членовете на Движението с копнеж и обич.

Като припомни, че преди 4 години е участвал във видеопослание на конгреса, организиран онлайн от Движението поради избухването на епидемията от Ковида-19, президентът на Турция пожела "конгресът да бъде инструмент за добро".

Ердоган припомни, че на 31 март в Турция ще се проведат общи избори за местни органи на властта, той заяви: "Намираме се в период на кампания с много интензивен ритъм. Въпреки че не мога да присъствам физически сред вас, вие знаете, че сърцето ми е с вас. Надявам се, че Бог ще увековечи обичта и солидарността между нас".

Подчертавайки, че България е много ценен съюзник и надежден приятел за Турция, Ердоган заяви: "Във време, когато сме изправени пред многоизмерни предизвикателства, ние обръщаме специално внимание на напредъка на турско-българските отношения. Стремим се да развиваме отношенията си с България във всяка област. Вярваме, че това е в общ интерес и на двете страни. Разбира се, нашите сънародници играят важна роля в този процес със силните човешки мостове, които са изградили между двете държави."

Президентът на Турция Ердоган подчерта значението на ДПС за България:

"Радваме се, че "Движението за права и свободи" се превърна в един от градивните елементи на българската политика и демокрация. Въпреки че Движението допринесе за сътрудничеството между Турция и България, то постигна и значителни успехи в защитата на интересите на нашите сънародници. Вярвам, че новоизбраните кадри ще продължат пътя си с това разбиране, в единство и солидарност, с един по-всеобхватен и приобщаващ подход, който дава приоритет на очакванията на избирателите. Искрено желая успех на всички мои братя и сестри, които ще бъдат избрани по волята на делегатите в резултат на конгреса, особено на съпредседателите, които ще заемат длъжности на различни нива в партията."

Като благодари на Движението за поканата, президентът Ердоган заяви: "Изпращам поздравленията си на всички наши сънародници, живеещи в България, на всички членове на "Движението за права' и свободи и на нашите български приятели."

Още по темата: общо новини по темата: 26
24.04.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
24.02.2024 »
24.02.2024 »
24.02.2024 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: