Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Еврокомисар: Всяко решение за "Турски поток" трябва да се взима заедно с ЕС
Автор: Екип Ruse24.bg 17:10 / 17.03.2015Коментари (1)357
©
Всяко решение за изграждане на тръбопровод за руски газ през Турция трябва да бъде взето с консултация с Европейския съюз и не трябва да нарушава съществуващите отпреди правни задължения, заяви еврокомисарят по енергетиката Марош Шефчович, цитиран от агенция "Ройтерс".

След като обяви спирането на проекта "Южен поток", Русия изрази намерение за изграждането на т.нар. "Турски поток" - тръбопровод със същия капацитет, който да доставя газ до все още непостроен хъб на турско-гръцката граница, а след това - до европейски държави.

По време на визитата си в Турция Шефчович заяви, че Европейската комисия не е получавала никакви детайли по руското предложение. Заместник-председателят на ЕК допълни, че всякакви планове трябва да бъдат икономически осъществими и съобразени със задълженията на "Газпром" към дългосрочните му европейски клиенти.

"Когато говорим за големи доставки за европейски клиенти, не можеш да вземеш такова решение без да говориш с тях, с Евросъюза и Еврокомисията", каза Шефчович по време пресконференция в Анкара в понеделник вечерта.

Той изрази притеснения за евентуалното премахване на съществуващите газови връзки през Украйна в полза на "Турски поток".

"Ако всичко това се промени просто така, не мисля, че това е нормална процедура и начин, по който се третира голям клиент като ЕС", допълни Шефчович.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Господине Марош Шефчович, тази транзитна тръба през Украйна е била построена още по времето на СССР. Газпром на Русия я е поддържала от 1991г. насам, като Украйна не е платила нито една копейка за поддръжката през тези 24 години незалежност. Договорът за този транзит изтича през 2019г. Ако Европейската комисия има намерение да получава газ от Русия, вече е крайно време да се определи откъде да го получава. Но досега нито е водила преговори с Москва за това, нито пък е заявила за намеренията си. Затова пък направихте всичко възможно да няма Южен поток. Само се занимавате с демагогия и нищо повече.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: