Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Европа зове: Спрете цигарите!
Автор: Екип Ruse24.bg 08:36 / 01.11.2015Коментари (14)522
©
Заради употребата на тютюн 700 000 европейци умират всяка година, а смъртта им е можело да бъде избегната. Затова строги политики в ЕС за контрол на пушенето и кампании като "Екс пушачите са непобедими" са жизненоважни за подобряване на общественото здраве в Европа.

Това заяви в Деня на експушача вчера, еврокомисарят по здравеопазване Витиняс Андрюкайтис. В същото време в София топ онколози призоваха българите да откажат цигарите, защото така ще намалят риска си от рак на белия дроб, на пикочния мехур и др. Пушенето е и главен рисков фактор за хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ), която може да се контролира, но не и да се излекува напълно.

Затова от 2011 г. ЕК инициира кампанията "Екс пушачите са непобедими", която цели да накара младите между 24 и 35 г. да се откажат от порока. "Дори след налагането на забрани и административни мерки ще са необходими още години работа, за да променим нагласите за пушенето. По тази причина МЗ и РЗИ всяка година провеждат национални кампании", добави д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Източник: в. "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е, тя затова си внася сириици и техни производни. За да навакса за починалите от рак европейци.
Aнонимен
на 02.11.2015 г.
0
 
 
А защо хапят пушачите те ли са най големия проблем ? Особено тук помислете само колко са мангалите които са пушачи и не са осигурени и не плащат осигуровки а всичко им е безплатно това е смешно
на 01.11.2015 г.
0
 
 
Може би ще е добре пушачите да заплащат поне половината от лечението, когато им се наложи да влязат в болница. Така ще е справедливо - имат пари за цигари, ще трябва да имат и за лечение.
+1
 
 
Аз се чудя защо някой като умре от рак на белият дроп ( пушене ) и близките му реват ли реват ... Видя ли пушач му казвам - самоубиец. Още по-гадното е че тези пушачи имат здравословни проблеми, за което ходят в болницата и то не едно кратно и после хапчета. Смисъл - харчат парите, който дават непушачи и пушачи, демек непушачите плащат на пушачите разноските по болниците ... Трябва да направят поне 3-пъти по-голяма здравна вноска за пушачите !!!
0
 
 
Здравните власи в Англия вече официално предлагат на пациентите, които не могат да откажат тютюневите цигари, да минават на електронни цигари, които са над 95% по-малко вредни!
-3
 
 
филипсбуш зове :) спрете цигарите ........ пушенето пожълтелите пръсти и смърдящата уста отдавна са демоде и признак на селяния :) избора е ваш
+1
 
 
Всъщност всеки е свободен да се самоубива както намери за добре, стига да не пречи на другите...
на 01.11.2015 г.
+4
 
 
Искали са да кажат да спрем циганите.
+8
 
 
Ха-ха-ха-х! Няма нужда Европа да ми казва какво да правя. Радвам се, че ги отказах. Но решението си беше мое; само и единствено мое. Не позволявам на никой да ми задава тон за личните решения!!!
0
 
 
Европа може ли да си гледа работата!Да си оправи бакиите с талибаните и тогава да раздава акъл!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: