Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ФБР погна любовника на Ружа Игнатова
Автор: Екип Ruse24.bg 13:54 / 13.09.2022Коментари (0)1027
©
ФБР повдига обвинения на Гилбъртър Армента, който е бизнес партньор на Ружа Игнатова, но според брата на криптофараонката е и много повече.

Константин Игнатов го нарича неин любовник и перач на пари. Армента е финансист, с когото тя е смятала да заживеят заедно, но възлюбеният й забил нож в гърба.

Игнатова не е напълно сигурна в чувствата на възлюбения си и решава да го подслушва. Криптофараонката плаща на личния си охранител и шпионин Франк Шнайдер за работата и наема апартамент в съседство на жилището на Армента.

Ружа разбира, че подозренията й са верни и Армента няма намерения да напусне съпругата си. Следват няколко разговора между тях, които се записват от ФБР. В единия от тях двамата спорят за връзката си, а при следващия разговор тя го предупреждава, че ги подслушват и следят кореспонденцията им от ФБР, пише "България Днес".

Последното, което знаем за Ружа Игнатова, е от 25 октомври 2017 година. На този ден рано сутринта тя и един от охранителите й се качват в самолет на нискотарифна компания. И малко преди 7 часа излитат за Атина. Същата вечер охранителят й се връща в България сам, а следите на Ружа изчезват.

Бившият шпионин Франк Шнайдер е отговарял за охраната на Игнатова от 2015 година. Преди около месец в интервю за италианско издание той казва, че криптокралицата до последно е имала "свои хора сред властта в София, които й давали информация кога да се върне и да напусне страната ни". Именно те я посъветвали да излезе от България, за да не я задържат, твърди той.

Според личния охранител след Атина Игнатова е летяла до Солун. Оттам трябвало с кола да се върне в България, без влизането й да бъде регистрирано. Това казала на Шнайдер самата Ружа Игнатова.

Разбрали се да се видят следващата седмица. Но през нощта получил есемес с текст: safe home, в превод "безопасно вкъши".

Освен у нас Ружа имала контакти с хора от властта и в чужбина. Сред тях и с шейх от Дубай. Тогава Шнайдер предположил, че Игнатова може и да е в Дубай, защото със сигурност не била в София.

В момента Ружа е единствената жена сред 10-те най-издирвани от ФБР. За последните 72 години в този списък са попадали общо 11 жени.

От ФБР предлагат награда от 100 000 долара срещу информация за криптокралицата, която може да помогне за залавянето й. Възможно е тя да пътува с въоръжена охрана или да е променила външния си вид.

Според британския журналист Джейми Бартлет Ружа Игнатова може да е някъде на лодка в морето около Гърция в международни води, както вестникът ни пръв написа. Преди няколко седмици гръцката полиция направи акция за залавянето на криптокралицата след сигнали, че е засичана там, но не я откриха. Близките й също твърдят, че не знаят къде е Игнатова. Вуйчо й сподели преди време, че не я е виждал от 7 години.

И така, докато всички издирват Ружа, по всичко личи, че на някои места по света бизнесът й продължава да се развива. Така например емблематичните сгради в София вече не са нейни. Но централният офис на "Славейков" остава под наем.

В социалните мрежи има десетки профили и групи от цял свят, които рекламират OneCoin и дъщерната фирма OneLife. В част от тях виждаме, че продължават да се организират събития. Предимно онлайн. Предлагат се и уж нови монети и токени като шанс за бързо и сигурно забогатяване.

Дали броят на измамените продължава да се увеличава, можем само да гадаем, но според специалисти схемата още действа, което означава, че има още хиляди завлечени. Едно е ясно - измамени са милиони хора с милиарди долари.

САЩ и Германия са държавите, които искат да съдят Ружа Игнатова. Сюжетът с измамата и живота на криптокралицата д-р Ружа Игнатова е достоен за филм. Това не остана незабелязано и от Холивуд. Сега сме в очакване на филма с работно заглавие Fake!, вдъхновен изцяло от финансовата пирамида с български произход.

Братът на световната измамница

Докато Ружа е на показ, предимно тя се занимава с бизнеса си. От Търговския регистър става ясно, че през годините управител на част от фирмите й е нейната майка - Веска Игнатова. Брат й Константин пък бил неин асистент.

След изчезването й той излиза на сцената. Започват пътувания по работа из целия свят. До 6 март 2019 година, когато прибирайки се от бизнес пътуване от САЩ, Константин Игнатов е задържан на летището в Лос Анджелис.

При задържането му в телефона и компютрите му са намерени пълномощни и други документи, които са с дата след нейното изчезване.

В показанията си Константин твърди, че са фалшификати. Снимки показват, че около датите на пълномощните, подписани от Ружа, той е бил в Дубай.

Половин година след задържането му Игнатов се признава за виновен и се съгласява да съдейства на разследването, тоест да свидетелства срещу собствената си сестра. Така, ако някой ден криптокралицата бъде открита, брат й ще трябва да помогне на властите да я окошарат.

Още по темата: общо новини по темата: 32
17.03.2024 »
08.03.2024 »
16.01.2024 »
01.10.2023 »
24.09.2023 »
26.07.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: