Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фирма дава по 6000 евро за всяко новородено на служителите си
Автор: Екип Ruse24.bg 12:20 / 21.07.2020Коментари (0)466
©
Фирма от южната област Пулия дава еднократен бонус от 6000 евро за всяко новородено в семействата на служителите си. Освен тази премия обаче родителите ще получават и по други 300 евро на месец за бебето си в продължение на година. Това обяви Витантонио Колучи, основател и собственик от 1967 г. на индустриална групировка за напoителни системи от Монополи, до град Бари. В нея работят 180 души.

"След като държавата не прави нищо, за да стимулира раждаемостта, аз ще се погрижа за служителите си", аргументира се Колучи пред италианските медии.

Премията от 6000 евро съществува от 2019 г., но сега собственикът на фирмата реши да разшири мерките, прибавяйки и други 300 евро на месец. През миналата година в семействата на служителите на фирмата са се родили три деца. Италианският предприемач, инициатор на мерките, смята, че прогресът на икономиката на една държава се състои в демографското й развитие.

"Новородените са граждани на държавата и тя има задължението да се грижи за тях и да подпомага растежа им. Моят стимул за раждаемостта е идея, която се роди в сферата на подпомагането на демографския растеж. Сигурен съм, че ще благоприятства и обновяването на поколенията, работещи във фирмата ми, където вече работят много от синовете на служителите ми. Надявам се да послужи за пример и за други фирми", каза Колучи.

Според изявление на самия Колучи в сайта на компанията му, повод за създаването на последните мерки били тревожните данни на Италианския статистически институт, обявени неотдавна. Според тях през миналата година са били родени само 420 000 деца, или с 19 000 по-малко от 2018 г, което означава спад от 4,5% в раждаемостта, завършва "24 часа".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мартенски музикални дни 2024
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: