Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гигантска кукла обиколи 8 държави
Автор: Екип Ruse24.bg 14:25 / 08.11.2021Коментари (0)307
На 3 ноември, след като измина 8000 километра, прекоси 65 града в 8 страни и участва в около 100 събития, една 3,5-метрова кукла, изобразяваща деветгодишно сирийско момиче на име Амал (което на арабски означава надежда), бе посрещната като холивудска звезда с истинско парти в британския град Манчестър. Амал е задвижвана от четирима кукловоди и е създадена съвместно от куклената трупа Хендспринг пъпет къмпани (Handspring puppet company) и от театралната трупа Гуд ченс (Good chancе), съобщава Дарик.

Пътешествието на Амал, чийто финален етап беше Манчестър, е всъщност един голям творчески проект, наречен "Разходката" (The Walk). Негов творчески директор е драматургът и театрален режисьор Амир Низар Зуаби, а екипът на проекта включва представители на много страни. Пътуването на Амал стартира от турския град Газиантеп близо до границата със Сирия на 27 юли.

За 3 месеца пътешествието отведе куклата в Гърция, Италия, Ватикана, Швейцария, Германия, Франция, Белгия и Великобритания. Във Ва
тикана Амал даже се срещна с папа Франциск. А тя ще гостува и на конференцията за климата КОП 26 в Глазгоу. Целта на всичко това бе да се фокусира вниманието върху съдбата на бежанците по целия свят, в частност на бежанците от Сирия.

"Целта на проекта беше да се изтъкне потенциалът на бежанците, а не само те да бъдат свързвани с негативи", разказва Амир Низар Зуаби. "Да, бежанците се нуждаят от храна и от одеяла, но те се нуждаят също и от достойнство и от глас, който да бъде чут", добавя той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: