Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Грузинският премиер подава оставка
Автор: Екип Ruse24.bg 13:00 / 18.02.2021Коментари (0)374
© ЕПА/БГНЕС
Грузинският премиер Гиорги Гахария заяви днес, че подава оставка. Той разкритикува съдебно решение за ареста на опозиционен лидер, което според него ще доведе до политическа ескалация, предаде АФП.

"Реших да се оттегля от поста“, каза грузинският премиер на правителствено заседание, предавано по телевизията. Той отбеляза, че вижда в съдебното решение опасност за здравето и живота на сънародниците си и от засилване на политическата поляризация в страната, посочва БТА.

Опозиционерът Ника Мелия - лидерът на партия Единно национално движение (ЕНД), основана от живеещия в изгнание бивш президент Михаил Саакашвили, - е обвинен от правосъдието в призиви за щурмуване на парламента през 2019 г.

Вчера грузински съд нареди временното задържане на Мелия. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на девет години затвор, отбелязва АФП.

Грузинското министерство на вътрешните работи междувременно обяви, че временно преустанови опитите за задържане на лидера на ЕНД, след като това доведе до оставката на премиера, предаде ТАСС.

Гахария заяви, че не е съгласен с опитите на властите да задържат Мелия. Според него това води до поляризация и може да предизвика дестабилизация на ситуацията в страната.

По-рано тази сутрин грузинската полиция направи опит за задържане на Мелия, който трети ден се намира в централата на ЕНД, но се оттегли, след като не е успя да влезе в сградата, блокирана от представители на опозиционната партия.

Политическият съвет на управляващата партия "Грузинска мечта“ планира да определи утре кандидат за премиерския пост след оставката на Гахария, обяви днес на брифинг председателят на партията Иракли Кабахидзе, съобщава БНР.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: