Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гърция удължава забраната за влизане на граждани на трети страни до 8 февруари
Автор: Екип Ruse24.bg 12:27 / 22.01.2021Коментари (0)842
©
Ново, разширено решение на гръцкото правителство за забрана на гражданите на трети страни да влизат в Гърция, както и ограничения по сухопътните граници и връзките със Северна Македония и Албания, ще влязат в сила днес до 8 февруари, съобщава МИА.

Става дума за решение за ограничаване на разпространението на коровируса чрез “въвеждане на мерки за временно ограничаване на сухопътните, въздушните и морските връзки на страната, забраняващи влизането на граждани на трети държави, с изключение на страните от Европейския съюз и Шенгенското пространство". То продължава от средата на март миналата година, а последното удължаване беше от 8 януари до вчера.

Първият член на решението се отнася до сухопътните граници на Гърция, т.е. временното ограничаване на всички сухопътни (автомобилни и железопътни) връзки към и от Гърция. както и забрана за влизане на лица на гръцка територия, освен ако те отговарят на конкретни предпоставки. За туристи и чуждестранни граждани, за които няма забрана, влизането е разрешено само през България, тоест през граничния пункт Промахон/Кулата и само с отрицателен молекулярен тест за Covid-19, направен 72 часа преди пристигането, но и ако получат отрицателен резултат от бърз тест, направен на входа на Гърция.

От останалите отворени гранични пунктове, т.е. Евзони/Богородица към Северна Македония, Какавия с Албания и Кипи с Турция, влизането в Гърция е разрешено само за определени категории, а също и с потвърждение на предварително отрицателен PCR тест и отрицателен резултат от бърз тест на граничния пункт, направен от гръцките власти. Тези гранични пунктове са отворени от 7:00 до 23:00 ч.

Забраната за влизане в страната не се прилага за гръцки граждани, лица с разрешение за пребиваване и лица, живеещи в Гърция, за влизане на лица с абсолютно необходими професионални или медицински причини за което разполагат с необходимите документи, за камиони, както и за транзит на линейки, които влизат в Гърция от Косово през Северна Македония, за да хоспитализират пациенти, принадлежащи към дипломатическия, военния или административния персонал на държавите-членки на ЕС и мисията EULEX в Косово .

По отношение на камионите за превоз на товари са отворени седем гранични пункта, четири с България и по един с Турция, Северна Македония и Албания, а за водачите не важи задължителното потвърждение за отрицателен PCR тест.

В същото решение отделен член е временната забрана за влизане в Гърция на "всички граждани на трети страни от всяка точка на влизане, по какъвто и да е начин и с каквото и да било превозно средство, включително въздушни, морски, железопътни и сухопътни връзки".

Изключения, както и преди, са държавите-членки на Европейския съюз и Шенгенското пространство и жителите на Австралия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Великобритания, Обединените арабски емирства, като този път списъкът включва граждани на Русия и Израел.

Изключение правят също определени категории граждани, като медицински персонал и здравни специалисти, тези, които имат разрешение за пребиваване в държава-членка на ЕС или Шенгенско пространство, членове на правителствени мисии, дипломати, превозвачи, шофьори на камиони, които превозват стоки, транзитни пътници, студенти, болногледачи на възрастни хора и хора с увреждания, какато и сезонни селскостопански работници.

За всички, които имат право да влизат в Гърция, в допълнение към отрицателния PCR тест е задължително да са попълнили специалния формуляр PLF (Пътнически формуляр за локация) и седемдневната домашна карантина е задължителна.

Новото решение вече е публикувано в Официален вестник на Гърция и е подписано от компетентните министри.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: