Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Има самолет, оборудван с плюшени кожени седалки и лакомства, ето защо
Автор: Екип Ruse24.bg 13:26 / 09.05.2023Коментари (0)266
©
Общото между хората на борда е едно: отвращение към поставянето на домашните любимци в товарното отделение. Тъй като летенето с домашни любимци става все по-трудно, собствениците на животни се обръщат към частната авиация, а новите авиокомпании направиха няколко страхотни оферти за подобни полети. Първите 10 пътници се качиха на Gulfstream G4, пътуващ от летище Teterboro в Ню Джърси към летище Farnborough, югозападно от Лондон. 

Разликата в този полет е, че самолетът е оборудван с плюшени кожени седалки и лакомства, сгушени във вдлъбнатините за шампанско в подлакътниците, казва New York Times. Това e първият полет на K9 Jets, чартърна компания за частни самолети, базирана в Бирмингам, Англия, основана в отговор както на нарастващото желание сред собствениците на домашни любимци да пътуват с техните животни, така и на нарастващото разочарование от все по-предизвикателния процес на летене с тях. 

Броят пътниците включва девет кучета, една котка сфинкс и 10 човека.Общото между всички хора на борда е едно: отвращение към поставянето на домашните любимци в товарното отделение.  Собствениците, които искат да транспортират своите домашни любимци с търговски полети, трябва да се ориентират в набор от правила, които варират в зависимост от авиокомпанията. Служебните животни, които не се считат за домашни любимци, имат право да бъдат в кабината и да бъдат оставени незатворени, но другите животни подлежат на ограничения за размера, като изискванията за по-големи домашни любимци е да пътуват като товар, въпреки че някои авиокомпании не превозват определени породи.

Миналата година седем домашни любимци са починали по време на полети, според данни на Министерството на транспорта на САЩ. От тези смъртни случаи шест са станали на полети на Hawaiian Airlines. Пет от тези животни са били кучета, изпратени в товар.

Междувременно компаниите за частни самолети се намесиха, предлагайки пътуване със самолет за домашни любимци в самолета, без те да прекарват часове в капан в сандъци или чанти. NetJets и VistaJet, имат специални програми за домашни любимци. На полетите на VistaJet домашните любимци се хранят с първокласни парчета месо, предлагат им се играчки и им се дава мека постелка за сън.

Повечето са кучета, но има и зайци, соколи и дори хамелеон. VistaJet продава членства, които предлагат различни нива на достъп до полети.

Но тези частни полети могат да бъдат невероятно скъпи, с цена, която може да достигне десетки хиляди долари, дори за вътрешно пътуване от единия бряг до другия. Частен самолет от Лондон до Ирландия за две животни и двама човека струва повече от 35 000 долара, пише bTV.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: