Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Известна писателка отмени издаването на новата си книга, защото действието се развива в Русия 
Автор: Екип Ruse24.bg 13:39 / 13.06.2023Коментари (0)438
©
Американската писателка Елизабет Гилбърт, авторка на бестселъра "Яж, моли се и обичай", отмени планираното излизане на новия си роман, чието действие се развива в Русия, заради войната в Украйна, предаде БТА.

"Сега не е моментът да публикувам книгата", озаглавена "Снежната гора" (“The Snow Forest"), чието действие се развива в Сибир", каза тя във видеопослание, публикувано в профила й в Instagram. "Не искам да допринасям за мъката на хората, които са страдали и продължават да страдат от изключителна болка".

Авторката, която съобщи за излизането на книгата миналата седмица, добави, че е получила "множество реакции от мои украински читатели, които изразиха гняв, тъга, разочарование и скръб от идеята, че съм решила да публикувам (...), независимо от темата, книга, чието действие се развива в Русия".

Гилбърт разказа, че е вдъхновена от новия коронавирус. Тя е живяла в изолация по време на пандемията, заобичала е това и "жадува за още по-дълбока тишина". В опит да си представи докъде може да се отдалечи човек от съвременния свят, тя си припомнила статия в списание за семейство, което се криело в сибирската пустиня в продължение на половин век.

“Снежната гора" разказва историята на момиче с “голям духовен и творчески талант, израснало далеч, далеч, далеч от всичко, което наричаме нормално", каза тогава Гилбърт.

“Оттеглям тази книга от графика за издаване", обясни авторката . "Работя по други проекти и съм решила да насоча вниманието си към тях". По план “Снежната гора" трябваше да излезе пред февруари 2024 г.

Елизабет Гилбърт е най-известна мемоарите си "Яж, моли се и обичай", в които разказва за пътуването си до Италия, Индия и Бали. Книгата е адаптирана за големия екран, като в ролята на авторката е актрисата Джулия Робъртс.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Земетресения в България
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: