Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Как проститутките оцеляват по време на пандемия?
Автор: Екип Ruse24.bg 09:54 / 27.05.2020Коментари (0)945
©
Не се целувай. Кажи на клиентите да си мият ръцете, преди да те докоснат. Носи маска. Сложи костюм на медицинска сестра и измери температурата му. Ако е нормална, продължи играта. Ако има треска - прекрати сесията.

Това са истински съвети, които защитните групи и здравните работници дават в опита си да защитят секс работничките. Разбира се, те биха препоръчали да се сложи край на сексуалният контакт с непознати, но преди няколко седмици UNAIDS предупреди, че много жени трябва да избират между безопасността си и това, което слага храна на масата им.

Според активистката и писателка Кати Саймън, описваща себе си като "евтин ескорт", проституцията би трябвало да е гъвкава и да издържи на всяка рецесия. "Но никога не е имало рецесия, в която близкият контакт с хора да е представлявал опасност за живота", казва тя пред CNN.

По-малко работа, повече риск

Забраните едва ли биха се отразили тежко на бизнес, който и без това е нелегален на много места по света. Но много секс работнички отказват да работят в условията на пандемия. Въпреки коронавируса обаче, много от тях все още получават запитвания за срещи на живо.

"Не е етично да докосвам нечие чуждо тяло заради вируса", казва едно от момичетата, което работи в Сан Франциско. Преди пандемията тя се вижда с повече от 30 клиенти на седмица. След като епидемията пламва, техният брой става нула.

"Живея в апартамента си от 16 години. Никога не съм закъснявала с плащането на наема или сметките. Това е първият път, в който имам проблем с парите, откакто съм в Сан Франциско", разказва тя. Клиентите й продължават да й звънят, а сред тях има доктори и сестри, които я умоляват да работи. "Хвърлят всичките си пари. Казват ми: "Ще ти дам 0, ако работиш с мен за един час. Поставят ме пред дилема, защото имам нужда от тези пари", казва момичето.

Друга секс работничка от Аризона казва, че е загубила част от редовните си клиенти заради пандемията, тъй като те са останали без работа.

"Мога да ви кажа кога всички са получили икономически стимули, защото тогава отново имам клиенти. Но в следващите няколко дни никой не идва при мен", разказва тя. В началото на пандемията момичето приемало клиентите си с термометър в ръка, опитвайки се да бъде секси медицинска сестра. Няколко месеца по-късно тя вече не прави това, но винаги носи маска и ръкавици с нови клиенти. Някои от тях й предлагат повече пари, тъй като вече са отчаяни от ситуацията, други, които са загубили работата си, молят за намаление.

Да премериш риска и нуждата

42-годишната Акинос, която работи в Ню Йорк и Берлин, в момента си е взела почивка, но забелязва, че много клиенти настояват за услуги, като целувки, които могат да разпространяват COVID-19.

"Те го искат въпреки големият риск. Не ги интересува. Казват: "Да, знам какво се случва, но все пак искам да се целуваме." Това е типично държание на клиентите - те винаги искат да ни накарат да направим това, което не бихме направили с други", разказва Акинос.

А това, което притеснява експертите, не е само рискът от коронавирусът, но и насилието. С по-малко клиенти работничките по-трудно могат да избират клиентите си.

Според едно от момичетата, което казва, че "предлага връзки в замяна на заплащане", онези, които поемат риска по време на пандемия, са смелчаци, а това е първият червен флаг.

"Сега е много по-опасно, защото те вече са склонни да нарушат едни правила", казва 34-годишната жена. Тя разказва, че много от нейните колежки започват връзки, за да не останат на улицата. А това може да доведе и до повече домашно насилие. Самата тя няма дом и по време на карантината остава в дома на свой клиент. Ситуация, от която не е особено доволна.

Предизвикателството да работиш онлайн

Някои секс работнички успяват да запазят работата си, спазвайки дистанция. Те печелят пари, предлагайки провокативни снимки, живи предавания и чатове онлайн. Новите регистрации в сайта Only Fans скачат със 75% от началото на пандемията. На всеки 24 часа се регистрират близо 200 хил. нови потребителя.

Според Мая, която работи в Ню Йорк, работата онлайн никак не е лесна. Не е и евтина - трябва ти бърз интернет, хубав компютър, хубава камера. Преди пандемията тя изкарва между 8000 и 10 000 долара на месец. Сега получава половината от това. И все пак е категорична, че е по-голяма късметлийка от някои нейни колежки.

Какво ще се случи след пандемията?

Как секс работниците ще продължат да упражняват професията си безопасно? Тази дилема стои пред много организации, които се борят да правата им. Една от организациите, Outlaw Project, дава средства на момичетата, спрели да работят. Други организации раздават маски на секс работничките, които се трудят на улицата. Но според всички, неизвестното число X в безопасността винаги е клиентът, тъй като той режисира всичко.

Симон, която изкарва по 700 - 800 долара на месец, решава, че няма да работи по време на пандемията, ала й е трудно.

"Когато предложа на редовните си клиенти секс по телефона, те казват: "Нали знаете, това не е нищо в сравнение с вашето докосване и дрън дрън дрън. Опитват се да насрочат среща. Не съдя никого, който реши да работи в момента", казва тя, но се чувства неудовлетвореност от клиентите си. "Казах им, че се опитвам да не работя, а те ме притискат да го направя", казва тя.

"Банковата ми сметка върви към нула от ден на ден. Все още се опитвам да не се връщам към работа, но не знам докога ще мога."

Още по темата: общо новини по темата: 11878
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: