Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Какво ще стане, ако Русия пререже подводните интернет-кабели?
Автор: Екип Ruse24.bg 15:12 / 07.01.2018Коментари (4)1442
©
Интернет-изданието Wired прогнозирало ситуацията, при която Русия реши да атакува положените по дъното на океана интернет-кабели.

Вече има изявления на Алианса, в които се изразява безпокойство по повод запазването на подводните линии за комуникация поради активността на руските подводници. Високопоставени представители на ВМС на САЩ в продължение на много години предупреждават за катастрофалните последствия от възможна атака на руски съдове на интернет-кабелите, отбелязва Wired.

С тях са солидарни техните британски колеги , според които подобно нападение ще се рлевърне за страната във финансов крах. Затова НАТО планира да възстанови командния пункт от епохата на Студената война, като една от целите е защита на подводните комуникации от враждебни действия на Москва, отбелязва изданието.

Wired цитира експерти, че западните военни силно преувеличават опасността. На всеки няколко дни в света се поврежда поне един от 428 подводни кабели. В повечето случаи причината е земетресение или корабни котви. Интернет-ползвателите обаче най-често не изобщо не забелязват аварията, тъй като информацията автоматично се пренасочва по друга линия.

В Европа, САЩ и Източна Азия по едно направление обикновено се прокарват множество кабели.

Според Wired, дори руските подводници да прережат няколко кабела в Атлантическия океан, това няма да наруши сериозно работата на интернет. Даже всички кабели да бъдат прекъснати в Атлантика, интернет-трафикът може да се пренасочи през кабели в Тихия океан. Не трябва да се забравят и спътниковите канали за интернет.

От посолството на Русия във Великобритания заявили, че предупрежденията на британските военни за заплахите относно подводните кабели от страна на Москва са само опити да се увеличи военния бюджет на страната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
На това му се казва да тъсят под вола, теле. Отвличане на вниманието от истинските проблеми, както е писал колегата АЛКС :-))))
0
 
 
Като почнат да режат кабели,после ще почнат да викат пак норвежки водолази да им оглеждат потъналите подводници!
+3
 
 
Великобритания да гледа чалмите дето ги напуска с милиони на своя територия,вместо да пробутва картата с "руската агресия" за пореден път. Тия котви дето до сега късаха кабели не са ли агресивни? Абе като цяло руснаците и евреите са виновни за вскчко. С такива тъпи писаници добавят нови поддръжници на блядовете.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: