Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Корейският полуостров под пряка заплаха от война
Автор: Екип Ruse24.bg 11:17 / 04.06.2010Коментари (9)468
©
"Ситуацията на Корейския полуостров е толкова тежка, че във всеки момент може да избухне война", предупреди на Конференцията на ООН по разоръжаването високопоставен севернокорейски дипломат, цитиран от АФП. Зам.-постоянният представител на КНДР в световната организация в Женева И Джан-гьон хвърли отговорността за тежката ситуация върху "режима в Южна Корея и неговия съюзник САЩ". 

Северна Корея няма нищо общо с потъването на южнокорейския военен кораб "Чхонан" в края на март, при което загинаха 46 моряци, увери той. Международни експерти обаче установиха, че корабът "Чхонан" е бил потопен от севернокорейско торпедо.

Още по темата: общо новини по темата: 2
12.10.2013 »
25.05.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Фитила верно е запален, дано се намери някой разумен, който да го "настъпи" ,че да не избухва....защото запали ли се война между кореите, 3-та световна ни е гарантирана. Китай, Русия, САЩ и Япония са вътре...нещо повече, Япония изпрати остро предупрепреждение към северна корея наскоро. САЩ играе с юга, това е ясно, имат много стратегически бази наоколо и в японско море, ситуирали са и близо 30 000 обучени пехотинци....Русия е партньор на със северна корея, логично, докато Китай запазва привиден неутралитет в момента, защото тях всички дружно могат да ги хванат за чепа.....Четох наскоро едно огромно интервю на един професор по кореистика, който познава в детайли и двете Кореи. Според него, войната е обречена предварително на неуспех за юга, едно, че севера разполага с ядрено оръжие, второ ,че числеността на армията на Ким Чен Ир е 3 пъти по-голяма от южнокорейската, трето, че е супер обучена и зомбирана , все пак там цари див комунизъм. Стратегическите партньори на севера също са по-силни от тези на юга. Но, според него войната на този етап е по-скоро невъзможна...Ако САЩ се включат, това би било много сериозен политически удар за Обама, тъй като на врата му "висят" две незавършени войни -тези в Ирак и Афганистан ....Нямат и политически ресурс за трета .....Сещам се и за пророчествата на Ванга, която предсказваше 3-та световна някъде по това време и също ,че спасението щяло да дойде от "Голямата мечка" ..Лично аз не вярвам от съзведието голяма мечка да се телепортират Дарт Вейдър и барчедите му и да омиротворят Земята, по-логично тълкуване на голямата мечка ми се струва да е Андрей Медведев-настоящия президент на Русия ...Едно ,че Медведев=Мечка , друго ,че Русия е най-голямата държава ....Абе, ще поживеем, ще видим ....
+2
 
 
Май на някого му се воюва, но този път американците ще ядат голям бой и не знаят срещу кого ще се бият!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: