Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Lenovo изтегля някои продукти от пазара, опасни са!
Автор: Екип Ruse24.bg 12:21 / 24.11.2023Коментари (0)544
©
Снимката е илюстративна
Поради опасност от възникването на пожар китайският компютърен гигант "Леново" (Lenovo) изтегля от пазара преносими батерии за лаптопи, които са снабдени с Ю Ес Би-Си (USB-C) порт за зареждане. Това обяви американската Комисия за безопасност на потребителските стоки (CPSC), цитирана от ДПА и БТА.

Около 2850 батерии от този модел са били продадени в САЩ, а в Канада - около 510.

Сред устройствата, които китайската компания изтегля от пазара, са външни батерии за лаптоп "Леново", с Ю Ес Би-Си (USB -C) порт за зареждане, със серийни номера PBLG2W.

Тези т. нар. енергийни банки (power bank) представляват литиево-йонни акумулаторни батерии с капацитет от по 20 000 милиамперчаса (mAh). Те се използват за зареждане на лаптопи, мобилни телефони и други устройства, когато нямате достъп до електрическа мрежа и не можете да ги заредите от нея.

Външните батерии, които "Леново" изтегля, са черни на цвят, с размери от около 18 на 7,5 сантиметра, посочва ДПА. Те са били произведени в Китай между януари и юни 2022 г.

До изтеглянето им се е стигнало, след като е съобщено за пожар, предизвикан от т.нар. енергийна банка, при който са нанесени несъществени материални щети. До момента не се съобщава за пострадали хора при инциденти, свързани с този продукт на "Леново".

Според американската агенция за защита на правата на потребителите, може да се стигне до разхлабване на вътрешни винтове в преносимите батерии, при което да последва късо съединение, литиево-йонната акумулаторна батерия да прегрее и да избухне пожар.

Агенцията моли потребителите да не изхвърлят преносимите батерии с битовите отпадъци и да ни ги оставят в контейнерите за употребявани батерии и електронни устройства, които са поставени в редица магазини. Те може да предизвикат пожари или експлозии, ако бъдат смачкани, предупреждават американските експерти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: