Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Люпчо Георгиевски, Битоля: Клеветите срещу Пендиков продължават и вицепремиерът Маричич се изказа против него
Автор: Екип Ruse24.bg 09:53 / 28.02.2023Коментари (0)605
©
Акцията с клевети срещу Християн Пендиков, секретар на българския клуб в Охрид, продължават, не са спирали, откакто той бе пребит, заради демонстрираната си българска принадлежност, дори вицепремиерът Маричич се изказа против него, това стана ясно от коментара за "Фокус" на Любчо Георгиевски, председател на българския клуб в Битоля  в коментар по темата за насроченото за 28-и февруари дело срещу хората, пребили Християн.

"В медиите се ширят лъжи, неистини и клевети за Християн - че е разбойник, че е наркодилър, което  в никакъв случай не е вярно", каза Георгиевски и допълни:  " Имаше изявление на вицепремиера Маричич срещу него и не вървят никак на добре работите".

От думите на председателя на българския клуб в град Битоля стана ясно, че не би искал да вярва, че процесът на Християн ще е скалъпен.

"Сега ще го видим лицето на правдата в Северна Македония, надявам се, че няма да изглежда като нашия случай при основаването на клуба", каза още Георгиевски.

Той допълни, че по собственото му дело след погрома върху клуба в Битоля, няма никакво развитие. След предоставянето на документите на прокурора, от него няма никакво известие по придвижването на делото.

"Имаме само известие от член на Комисията по дискриминация, че има заведени дела срещу мен. Едното е, че не сме премахнали табелата с името на клуба (б.р.: българският клуб в Битоля носи името на  Иван Михайлов)".

Георгиевски сподели, че доколкото му е известно, никой български клуб в РСМ не си е сменил името, както беше указано от държавата. Само един клуб е подал документи за пререгистрация, но не и за смяна на името.

"Според македонския закон сега се оформя някаква комисия, която ще разглежда имената на клубовете дали са спорни, или не, дали хората са били фашисти, или не, или дали са били сътрудници на фашистите, или не. Според заключението на тази комисия, Министерството на правосъдието ще трябва да реши", допълни Георгиевски.

По думите му, едва ли ще отидат българи в подкрепа на Пендиков по време на първото заседание на съда, тъй като в РСМ ще възприемат това като провокация, както всяко нещо, което македонските българи правят.


Още по темата: общо новини по темата: 673
12.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
13.11.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: