Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Макрон: Действията на Путин са плод на изолацията заради Covid-19
Автор: Иван Христов 13:26 / 23.09.2022Коментари (0)420
©
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в интервю пред CNN, че няма рационално обяснение на действията на Путин около нахлуването в Украйна и отдаде поведението му на проблеми заради "изолацията по време на пандемията от Covid-19“. Освен това държавният глава говори и за "криза на демокрацията“, включително в САЩ,  в следствие на годините "натиск“ и "дестабилизация“.

На въпрос дали е притеснен за демокрацията в Америка, Макрон отговори: "Тревожа се за всички нас“.

"Мразя да изнасям лекции на хората и да казвам: "Притеснявам се за вас“… Но аз вярвам, че залогът е това, което сме построили от XVIII век (насам)“, обясни френският лидер.

Той предупреди за глобална криза на западните "либерални демокрации“, когато журналистът го попита за тенденцията за по-широко разпространение на национализма, популизма и расизма в Европа и САЩ.

"Мисля, че имаме голяма криза на демокрациите, на това, което бих нарекъл либерални демокрации. Нека изясним това. Защо? Първо, защото това, че сте отворени общества и сте отворени и силно кооперативни демокрации, оказва натиск върху хората. Това може да ги дестабилизира“, поясни Макрон.

"И ето защо винаги трябва да показваме уважение към желанията на хората, референциите на средната класа и целия напредък, постигнат от нашите демокрации, които приветстват различни култури, които са отворени и кооперативни. Това е въпрос на баланс“, продължи той. "Ясно е, че през последните няколко години имахме нарастващ натиск върху нашите общества и сме в точката, в която в различните ни страни има това, което бих нарекъл криза на средната класа“.

Макрон посочи още, че социалните медии играят "много важна роля за това, което е заложено на карта в нашата демокрация“ – "за най-доброто и най-лошото“. По думите му, социалните платформи са били двигател на "фалшиви новини“ и "нов релативизъм“, който той определи като "убиец за всички демокрации, защото напълно нарушава връзката с истината и с науката и основата на нашата собствена демокрация“.

Френският президент коментира и обявената частична мобилизация в Русия. Според него това е "грешка“ и пропусната възможност "да се тръгне по пътя към мира“.

"Преди няколко месеца Владимир Путин отправи послание: "НАТО провежда агресия срещу нас, те предизвикаха ситуацията и аз просто реагирах“. Сега за всички е ясно, че лидерът, който реши да започне войната, лидерът, който реши да я ескалира, е президентът Путин“, заяви Макрон.

"И аз нямам рационално обяснение (на това)“, добави той, определяйки инвазията, като "стратегия за намеса в Германия“ и "следствие след Covid-19“ поради изолацията на Путин по време на пандемията.

Още по темата: общо новини по темата: 3215
29.04.2024 »
01.04.2024 »
01.04.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: