Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Меркел призова за мир по време в речта си пред ООН
Автор: Екип Ruse24.bg 14:44 / 26.09.2015Коментари (3)403
©
Членовете на ООН трябва да премахнат причините за настоящата мигрантска и бежанска криза, като целите на програмата за развитие до 2030 година задават подходящата рамка това да се случи. С този призив към световните лидери се обърна от трибуната на Общото събрание на организацията германският канцлер Ангела Меркел.

Ключово условие за успешното развитие е мирът. Милиони хора са принудени да бягат от войни, тероризъм и насилие. Повече от всякога след края на Втората световна война. Тяхното страдание се засилва от липсата на перспективи за бъдещето, от унищожаването на тяхната житейска среда... Има само едно решение на този проблем - трябва да се справим с причините за тази криза. Целите на програмата за развитие 2030 г. осигуряват точната рамка за това. Балансират се икономическите, екологичните и социалните измерения на развитието. Всеки от нас трябва да работи за изпълнението на тези цели, така че хората в цял свят да могат да живеят достоен живот. Това трябва да е нашият общ стремеж, каза канцлерката.

Меркел изтъкна, че да се постигнат заложените цели за развитие - борба с бедността и неравенството - са необходими координирани действия на регионално, национално и глобално ниво. Германия очаква до края на годината 800 хиляди нови мигранти. Повечето от тях бягат от войната и бедността в Близкия изток, Африка и Азия.

Кризата очерта разделителни линии между европейските правителства, а временното затваряне на някои национални граници подкопа един от най-фундаменталните принципи на ЕС - свободното движение на хора.

На Общото събрание ООН прие амбициозен план за устойчиво развитие за следващите 15 години. В документа са поставени 17 глобални цели за устойчиво развитие до 2030 г., сред които изкореняването на крайната бедност, борба със социалното неравенство, всеобщ достъп до образование и здравеопазване, равенство на половете и борба с климатичните промени. За изпълнението на новите цели ще са необходими между 3.3 и 4.5 трилиона долара годишно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.09.2015 г.
0
 
 
Баба Меркел по-малко да приказва, че с многото си приказки докара в Европа мюсулманите завинаги. Европа вече не е същата. Дори държавите започнаха да се карат помежду си. Върна развитието на континента с 80 години назад. Възстановяване на доверието ще е много дълъг процес. А като е решила да говори да каже поне чии интереси защити с това да напълни Европа с мюсулмани. Нищо против религията им, но покрай мирните хора се напълнихме и с ислямисти верни на бандитски формирования. Това да каже Меркел. Как ще ги върне след войната по държавите им? И какво е бъдещето на ЕС и Европа. А призивите за мир. Никой от европейците не иска война. Освен американците за да им се движи икономиката и да не фалират.
-1
 
 
Мир вече няма да има Меркел!Ти вкара война в Европа!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: