Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На 47 години почина кралицата сред блогърките майки
Автор: Екип Ruse24.bg 16:26 / 11.05.2023Коментари (0)327
©
На 47 години почина кралицата сред блогърките майки Хедър Армстронг. Смъртта й е била установена в дома ѝ в Юта от нейния приятел. 

"Хедър беше брилянтен, забавен и състрадателен писател. Тя спаси много животи чрез статии за депресията, но в крайна сметка не успя да спаси себе си. Тя беше любящ спътник и майка, която винаги беше отворена за ново приключение или концерт“, казва партньорът й Пийт Ашдаун.

Хедър Армстронг поставя началото на своя път в сферата през 2001 г. с личния си сайт Dooce.com и сред първите майки блогъри. Според някои издания името на сайта дошло от шегата, че Хедър не можела да изрече бързо думата "пич“ в онлайн чатове.

През 2002 г. е уволнена от работата си като уеб дизайнер в Лос Анджелис заради статии за определени прототипи хора в работните среди, които свързва със свои колеги, без да ги назовава с имена. Нейното уволнение и причината за него разпалва обществен дебат за неприкосновеността на личния живот и увеличава трафика към блога ѝ.

Тогава Dooce.com e напът и да се превърне в дигитален феномен. Думата "dooce“ дори влиза в няколко дигитални речника. Според Кеймбридж да си "dooced“ означава "да загубиш работата си, защото си написал нещо лошо за нея в блог“.

Според данни на сайта Vox в пика на своята популярност Хедър има повече от осем милиона читатели на месeц.

В мемоарите си Хедър описва, че е започнала блога си като начин да споделя мислите си за поп културата с далечни приятели. В рамките на една година аудиторията ѝ нараства от няколко приятели до хиляди непознати по целия свят.

През годините Хедър разказва за възходите и паденията на майчинството. 

"Не мисля, че щях да го преживея, ако не предложех историята си и не протегнех ръка, за да преодолея самотата“, казва тя.

Пише както за децата си, така и за личните си борби, за работещите жени, за секса, за изблиците на гняв, за предизвикателствата на психичното си здраве, за борбите си с алкохолизма и следродилната депресия. За свое мото на сайта си използва "Пих от перископ“. Със своята честност тя запазва читателите си.

През 2009 г. Хедър е включена в годишния списък на Forbes на 30-те най-влиятелни жени в медиите, появява се в “Шоуто на Опра Уинфри“. Тогава блогът ѝ генерира 40 000 долара месечни приходи от платена реклама.

Тя силно присъства в социалните медии и издава три книги. В тях Хедър признава, че дълго е страдала от хронична депресия, която започва да лекува едва в колежа, пише bTV.

"Този, когото обичате, дръжте близо и обичайте всички останали“, се казва в съобщение за загубата ѝ. Партньорът на Хедър - Пийт Ашдаун, споделя, че през последните 18 месеца тя е стояла далеч от алкохола, но наскоро е имал рецидив, след което е посегнала на живота си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: