Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На Острова го закъсаха, искат си българите за работници
Автор: Екип Ruse24.bg 08:51 / 23.10.2020Коментари (0)499
©
Британската асоциация на птицевъдите оказва натиск върху правителството да направи изключение от карантинните мерки, наложени заради Ковид-19, за чуждестранни сезонни работници, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Ако това не стане, в чиниите на британците за Коледа може да няма пуйки, предупреди браншовата организация.

Предложеното изключение да обхване поне 1000 сезонни работници от Полша, Румъния, Унгария, България, Чехия и Словакия към края на октомври, за да могат производителите да се справят с липсата във Великобритания на работници с необходимите квалификации за клане и обработка на птиците, призова Британският съвет по птицевъдство.

Не е възможно да обучим британски работници предвид ограниченото време, отбеляза асоциацията в комюнике, получено от АФП.

Ако тези работни места останат незаети, това ще има голямо влияние върху производството и съответно върху цената на храната, което крие риска хората да не могат да си позволят да имат празнични ястия на трапезата си за Коледа, заявява главният изпълнителен директор на Британския съвет по птицевъдство Ричард Грифитс.

Празниците в края на годината и без това са изложени на опасността частично да бъдат провалени от мерките за социална дистанция, наложени заради втората вълна на коронавируса в страната, която пострада най-много от пандемията в Европа.

Преходният период след Брекзит изтича в края на декември и организацията напомни, че с началото на нова глава от историята на страната извън ЕС, е по-важно от всякога да се разработят мерки, които подпомагат производителността, създаването на работни места и засилването на продоволствената сигурност.

Всяка година се продават около 9 милиона британски пуйки, но птицевъдите са изправени пред особена ситуация тази година заради пандемията от Ковид-19 и забраната за събиране на хора, които не са от едно домакинство.

Ако тази мярка продължи до Коледа, тя би могла да намали търсенето на едри птици, подходящи за големи трапези, и да го пренасочи към по-малки разновидности.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: