Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осиновени близначки от България попаднаха в американско семейство на ужасите
Автор: Екип Ruse24.bg 08:55 / 08.08.2019Коментари (0)454
©
История като от филм на ужасите е тази на двете сестри близначки от България, осиновени преди 7 години от двойка американци. Те попадат в рискова семейна среда, поставила живота им в опасност, съобщава сайтът на българите в чужбина BG-VOICE.

След осиновяването двете момичета заживяват в градчето Съмървил, заселено с около 1000 души.  Осиновителите Мак и Мелиса Макгрегър са арестувани на 8 юли т.г. за тормоз над децата им. В дома на  56-годишният мъж и 40-годишната жена са открити 10 деца - 8 собствени и двете осиновени близначки от България.

До разплитането на ужасяващата история се стига след сигнал на съседи. Те откриват момичето на 14 години далеч от къщата, в която живее. То било мръсно, босо, със сплъстена коса. Краката му били окървавени. Съседите прибрали момичето и го нахранили. То споделило, че не се е хранило с дни.

До пристигане на полицаите детето поглъщало колосално количество храна и се наливало с напитки. Пред  социалните детето разказва за системния тормоз от страна на осиновителите. Той се изразявал в наказания, заключване в тъмни или твърде слънчеви стаи с часове и бягане без обувки по чакъл. Момичето било карано също да стои навън в студа, ако не се подчинява.

Други наказания включвали лишаване от храна - забрани към децата да се хранят със сурови зеленчуци като броколи и репички. Наказанието влизало в сила ако някое от децата си позволи да иска дреболии -  като да се облече, да сложи обувките си или да си вземе душ. Тийнейджърите са заставяни да четат библията. Мъжът Марк Макгрегър ги е удрял с лъжица или шпатула, което потвърдили и другите деца в къщата на ужасите.

Българчетата близначки са имали забрана да искат допълнително храна, която се държала под ключ от родителите.  

Стаята на момичетата е описана от властите като неподходяща за деца. В нея имало бетонен под с малко пружинено легло с тънък матрак, без възглавници и малко корито с разкъсани дрехи за всяко от момичетата. Българчето казало, че осиновителите му все пак позволявали на момичетата да имат възглавница при добро поведение.

 След като е отведено от социалните, момичето от България споделило, че не са му давали да се къпе със седмици и не е ходило на лекар и зъболекар отдавна. Последвалият медицински преглед, проведен в близкия центъра за подкрепа на деца, показал, че 14-годишната девойка имала глисти, а сестра й раздут корем поради недохранване.

След като двете сестри били предадени от полицията на социалните, двете продължили да се хранят като невиждали храна и дори изяли порцията на един от полицаите. 

Срещу Макгрегърови е заведено дело за тормоз над деца. В обвинението се казва, че те са се премествали многократно през последните няколко години. Преди били жители на щата Вашингтон, но се преместили в Мисури, след като там имало предишно разследване срещу тях пак за насилие над деца. Според полицията двойката не била записала децата на училище, а вместо това избрала домашното училище, за да ги контролира по-добре. През последните няколко месеца осиновителите на българчетата се опитвали да предадат попечителството им на държавата. Властите не съобщават повече за децата, освен че инициалите им са Р. и К.

Двамата задържани са освободени срещу 100 хиляди долара гаранция.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: