Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От Скопие: ЕС трябва да осъди агресивните и лицемерни български искания
Автор: Екип Ruse24.bg 09:07 / 21.06.2021Коментари (1)771
© AP
Ако е нещо общо, то не принадлежи само на един от двамата. Такова присвояване е източник на отрицание на присъщите и суверенни права на другия, другото лице на хегемонията и шовинизма. Подобно историческо съзнание е заслепено, пристрастно, примитивно, разочароващо, конфликтно и опасно, реагира академик Катица Кюлафкова на последните изявления на някои български политици и представители в Европейския парламент, пише македонското електронно издание “МКД“, цитирани от "Фокус".

"Лозунгът" Македония е българска“ е обявен за официалната стратегическа цел на България и е заплаха за мира. Македонската държава и международната общност, особено ЕС, трябва незабавно да осъдят този агресорски политически дискурс. Сенките на Злото са надвиснали над Македония и тя мълчи и страда в името на абстракции, фалшиви обещания и заблуди. Време на големи манипулации, време на нови трагедии. По логиката на България нека т.нар обща история да я наречем македонска! На къде води тази логика, трябва изрично да бъде казано.

По-рано тя заяви, че трябва спешно да се приеме държавен консенсус за прекратяване на всички незаконни и вредни споразумения и договори и за започване на мирен и цивилизован процес на легитимация на македонската държава.

"Изправени сме пред опит да мистифицираме и да въртим горчивата истина, че отново македонският политически елит води преговори за македонската идентичност, първо с Гърция, сега с България и косвено с ООН и Европейския съюз, предвид по-широката конфигурация на преговори, техните посредници, поддръжници и поръчители," каза акад. Катица Кюлафкова пред опозиционното електронно издание "Плюсинфо“ за последните събития по отношение на преговорите с България и твърдението на държавното ръководство, че Македония не преговаря и няма да преговаря за етногенезата на македонската нация и историята на македосния език.

Отказвайки се от част от историята и културното наследство, както и от конституционното име на държавата Република Македония, страната ни отстъпи македонското национално право на Гърция принизи македонския народ до неопределена тълпа от граждани на Северна Македония.

Същото се случва и сега, с България. Не трябва да приемаме никакви преговори за македонската историческа и културна идентичност с България, а България с нейните официални документи на правителството и парламента, същите представени и приети като основа за разговори от ЕС, определят точно това ултимативно условие за даване на дата за започване на преговори за влизане на РС Македония в ЕС.

Моментът, в който президентът и министър-председателят на Република Северна Македония ще се съгласят на българските крайни и лицемерни искания разпознаят нашата идентичност като изкуствената от 1945 г., когато приемат, че цялата славяно-македонска културна история е българска, ще се отвори процес на принудително българизиране на македонската идентичност - етническа, културна, историческа, езикова.

Македонският език, който вече е превърнат в международните политически кръгове в северномакедонски (такъв не съществува в нито една научна класификация!), ще бъде обявен за диалектна норма на българския език, така че ще влезем в ЕС като бивши българи с български език ... Откажете ли се от генезиса и историята си, отказали ли сте се и от суверенното право на съществуване. Македонците имат славянски генезис и култура и по никакъв начин не съдържат прабългарски и български елементи.

Така македонската агония няма край. Това е нещастно, унизително, болезнено, травмиращо. Гръцката и българската културна хегемония от 19-ти век, която винаги е имала териториални претенции в подтекста, ще бъде реализирана през 21-ви век, с логистиката на глобалния неолиберализъм и вътрешния (квази) македонски колаборационизъм.

Македонската драма ще бъде поражение на цивилизования свят, всъщност доказателство, че западната цивилизация се срива. Следователно трябва спешно да се постигне държавен консенсус за прекратяване на всички нелегитимни и вредни споразумения и договори и да започне отново мирен и цивилизован процес на идентификация на македонската държава “, каза Кюлафкова.

Още по темата: общо новини по темата: 673
12.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
13.11.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Заради помии,като Катерица Поплювкова ще влезете на Албания в дивия! От вас по големи лъжци и манипулатори няма. Нация създадена с декрети. Разсекрете си архивите на УДБА да видим кой какъв е бил около 1945г.и колко хора сте затрили с бг самосъзнание. Единствената държава в ЕС със засекретени архиви ли ще бъдете ? Няма да стане. Отворете си миналото и не си заравяйте главата в пясъка. гъ*ъ ви не е идентичност. Сръбска зестра в руски прашки е! Нито езика,нито нацията Ви са ни проблем. Историята обаче е корен. А вие сте присъдена джанка. С български корен,на сръбски калем.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: