Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петимата българи, източили над 50 млн. паунда от британската социална система, очакват своите присъди
Автор: Екип Ruse24.bg 09:23 / 28.05.2024Коментари (2)1184
©
Днес в съда в Ууд Грийн в Северен Лондон се очаква да станат известни присъдите на петимата български граждани, обвинени в една от най-големите измами със социални помощи във Великобритания, предаде БНР.

Българската банда, състояща се от двама мъже и три жени - Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Панева, е подала хиляди фалшиви молби за помощи по схемата "Универсален кредит" в периода октомври 2016 - май 2021 година. Това е станало чрез няколко фирми за оказване на съдействие на българи да получат Национален застрахователен номер и някои полагащи им се социални помощи.

След подаването на молбите обаче, отпуснатите средства са оставали в ръцете на престъпната група и изпирани през многобройни банкови сметки или теглени в брой. Става дума за повече от 50 милиона паунда.

На 9 април и петимата членове на бандата се признаха за виновни по обвиненията в измама и пране на пари. Прокуратурата представи доказателства под формата на подправени документи, фалшиви договори за наем, фалшиви фишове за заплати и подправени писма от наемодатели, работодатели и лични лекари. Показано беше видео как те хвърля във въздуха банкноти от по 20 паунда.

Полицията откри пачки с банкноти, натъпкани в пазарски чанти и куфари, както и луксозен автомобил и дизайнерски стоки, сред които якета, сака, часовници и очила. Делото за оповестяване на присъдите бе насрочено за днес - 28 май.

По настоящ адрес Гюнеш Али и Цветка Тодорова са от Пловдив /

Али живее във Великобритания отдавна, а българският му адрес е в Пловдив. Справка в Търговския регистър показва, че участва в управлението на фирма, регистрирана през 2022 година. Съдружник е с още двама души. Али е с най-голям капитал. Седалището на фирмата е в центъра на Пловдив. Тук е и офисът на дружеството.

Адресът в Пловдив, който Гюнеш Али е давал за контакт с него, е в тази къща в Пловдив, а съседи казват, че до скоро там са живели майка му и брат му. Днес тя е необитаема.

Хората наоколо разказват и самият Гюнеш Али идвал тук, но оставал в друга кооперация. Днес част от семейството му е в Англия. В схемата на острова Али, оказва се, не е единственият с адрес в Пловдив.

Българският адрес пък на 52-годишната Цветка Тодорова е кв. "Столипиново“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Сега гледайте какво е присъда и съд а не като нашата измислена правосъдна система! Нашите продадоха държавата 5 пъти и откраднаха и продължават да крадат милиарди евро и са на почест и след 2 седмици ще ги избираме да крадат още!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: