Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полицаи арестуваха собствения си шеф за корупция и връзки с наркобанди
Автор: Екип Ruse24.bg 15:55 / 09.08.2010Коментари (4)650
© Ruse24.bg
Полицаи от мексиканския град Сиудад Хуарес организираха специализирана операция, за да задържат собствения си началник, когото обвиняват в корупция и връзки с наркобанди, съобщи ВВС. Повече от 200 полицаи нахлули в хотела, където се намирал шефът. Те твърдят, че началникът им подхвърля наркотици на полицейски служители, за да може след това да ги шантажира.

Докато част от полицаите блокирали района на хотела, за да не може началникът им да избяга, останалите агенти влезли в хотела. Те нахлули в стаята, където намерили оръжие и наркотици. Според агентите дрогата щяла да бъде подхвърлена на полицаи, които отказват да участват в корупционните сделки, а след това те щели да бъдат изнудвани.

Полицаите държали шефа си, докато федералният началник на полицията се съгласил да го отстрани от длъжност и да започне разследване. Сиудад Хуарес е градът с най-много сблъсъци между наркобанди в Мексико, а корупцията е много разпространена.

Един от полицаите, участвалив операцията, разказва пред АП, че корупцията по високите етажи ги излага на опасност. "Ние рискуваме живота си, оставяме семейства, а по вина на тези началници загиваме. Просто ни използват за пушечно месо, а бихме могли да спрем престъпленията в Хуарес".

Около 5 хиляди полицаи бяха назначени през април в Сиудад Хуарес. Те замениха военните, които не успяха да спрат вълнàта от убийства между наркобандите, отнела живота на 1700 души в града от началото на годината. Граничният град е арена на сблъсъците между конкурентни наркокартели, които воюват за контрола над печелившите пътища за внос на дрога в САЩ.

Източник: Dnes.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Как да ги стигнем испанците? Някой да знае за полицай, който е глобен от КАТаджия? Защото аз знам за един двама, които нямат нито винетка, нито преглед на автомобила си и така си карат на всякъде из България. Никъде в нашата мила Родина няма да видите полицай поставил колан или хендсфрии, или е запалил фарове в задължителния период. Независимо дали е в служебна или в частна кола. А на колко от Вас са им писали актове/вишова за подобни провинения?
+3
 
 
Тъкмо се зарадвах като видях заглавието,ама като прочетох че става въпрос за Мексико.....Ама ние тука нямаме корумпирани полицаи....
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: