Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полицейски началник използвал екзорсизъм в борбата с престъпността
Автор: Екип Ruse24.bg 12:51 / 13.04.2023Коментари (0)562
©
Правителството на Колумбия уволни началника на полицията на страната Хенри Санабрия, седмици след като набожният католик разкри, че е използвал екзорсизъм и молитви, за да се справи с престъпността и да преследва наркобарони. Санабрия предизвика скандал в средата на март, когато заяви пред интервюиращ го, че той и други полицейски служители извършват екзорсизъм, за да хванат наркотрафиканти.

Той се противопостави на абортите, които са законни в Колумбия - светска южноамериканска държава с католически традиции, както и на използването на презервативи. По време на интервюто кабинетът му се оказа претрупан с разпятия, фигури на Дева Мария и други католически символи.

"Оценявам усърдната работа на генерал Хенри Санабрия" за колумбийската полиция, написа в Twitter левият президент Густаво Петро, без да дава подробности защо началникът е бил отстранен от поста си. Полицейски служител, който говори при условие за анонимност пред местна медия, заяви, че Санабрия, който поема поста началник през август 2022 г., е призовавал подчинените си да посещават религиозни ритуали.

Неотдавна Санабрия беше уличен в небрежност след бурен протест срещу петролна компания, при който загинаха двама души, а 78 служители на реда бяха държани като заложници в продължение на дни от протестиращите. Според правителствен служител отстраняването на Санабрия не се основава "на тази операция" или на религиозните му убеждения.

"Самият президент заяви много ясно на страната, че уважаваме свободата на мисълта, свободата на религията - не само за генерал Санабрия, но и за всички членове на институцията и всички колумбийци", заяви пред репортери министърът на вътрешните работи Алфонсо Прада. Санабрия ще бъде заменен от пенсионирания генерал Уилям Саламанка, който досега беше на длъжност генерален консул в Маями.

Отиващият си началник заяви пред списание "Семана" миналия месец, че екзорсизмът и други религиозни практики са помогнали на полицията през последните 50 години на въоръжен конфликт, включително при полицейските операции, при които през 1993 г. беше убит известният наркобарон Пабло Ескобар.

Той заяви, че при една от операциите полицейски служител е успял да убие престъпник, като "се е молил, докато е стрелял", предават от БТА.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: