Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Politico: ЕК предлага пет пъти по-ниска цена за руския газ от пазарната
Автор: Иван Христов 13:05 / 07.09.2022Коментари (0)541
©
Европейският съюз предлага таван на цените на руския газ от 50 евро за МВч, което е по-малко от една пета от текущата спотова цена, съобщава европейската редакция на Politico, позовавайки се на документ на Европейската комисия.

Според изданието се предлага да се приложи въвеждането на пределна цена чрез приемането на специални закони, които вече бяха използвани по-рано тази година, за да се прилагат мерки за газ в ЕС, или чрез създаването на единен европейски купувач на газ. Т.е. компания, която ще преговаря с РФ за покупките на газ.

Документът включва предложения за намаляване на цените на енергията и предотвратяване на енергийна криза в Европа. Министрите на енергетиката ще разгледат предложението в петък на извънредно заседание.

Според Politico се очаква скоро да не се вземе конкретно решение по този въпрос. Европейските страни отбелязаха необходимостта от предотвратяване на енергийна криза, но много от тях се притесняват от определянето на таван на цените за руския газ.

"Мисля, че трябва да вземем под внимание това [ограничаване на цената на газа]. Въпросът е до каква степен можем да си го позволим“, заяви пред изданието испанският вицепремиер Тереза ​​Рибера, министър на екологичния преход и демографските предизвикателства. Politico отбелязва, че Германия също е скептична към предложението на Брюксел и планира да създаде собствена национална "експертна комисия“ за предотвратяване на енергийна криза, което ще забави процеса на вземане на общо решение.

На 2 септември ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова за въвеждане на таван на цените на руския газ в ЕС, а преди ден обяви необходимостта Европейският съюз да се откаже от руските енергоносители като възможно най-скоро. Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на руския Съвет за сигурност, отговори, като каза, че "просто няма да има“ руски газ в Европа, ако Европейският съюз въведе таван на цените.

Още по темата: общо новини по темата: 190
03.04.2024 »
16.02.2024 »
03.02.2024 »
23.01.2024 »
09.01.2024 »
10.12.2023 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: