Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предприемач: Интернет ни дава свободата да правим бизнес в целия свят
Автор: Живко Кръстев 13:44 / 07.03.2024Коментари (0)893
© Фокус
Интернет ни дава свободата да правим бизнес в целия свят. Ако фокусът ни е да стартираме онлайн бизнес, това може да се случи за 24 часа. Това каза серийният предприемач Александър Ненов в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус". Той е автор на книгите "На 1 клик разстояние", "Как да печелим от интернет", "Интернет безопасност", "Стартирай онлайн бизнес за 24 часа".

Последната му книга е насочена към предприемачите, които се страхуват да започнат или забавят проектите си в опит да ги усъвършенстват преди да са стартирали. "Наистина отнема 24 часа от момента, в който си кажеш: добре, нека да го направя, започвам. Успоредно може да се чете книгата и да се следват стъпките една след друга и в рамките на 24 часа да имате първата поръчка, първото запитване, първата резервация. Оттам насетне винаги може да го подобряваме, да сменим дизайна, да направим ново лого, да пренапишем текстовете, ако трябва, да интегрираме платежни системи, но няма причина да не стартираме максимално бързо, за да тестваме идеята си. Може да бъде направен бързо, кратко и ясно и да започне да изкарва пари", обясни Александър Ненов.

Времето е от решаващо значение, особено ако идеята е оригинална, подчерта той. "Ако идеята е оригинална, трябва да стартирате веднага, за да може да хванете някакъв тренд. Ако ви хрумне идея и две години работите по дадения проект, за да изградите сайта и представянето си, мотивацията пада, изчезва, а е много вероятно никога да не стартира този сайт", заяви предприемачът.

При стартиране на нов бизнес е много важен фокусът. "Фокусът върху работата позволява да насочим цялата си мисловна дейност върху идеята и това, което правим", поясни Ненов.

В предприемачеството е важна също така и екипната работа, както и аутсорсването на несвойствени дейности на специалисти или използването на изкуствен интелект. "Не се налага предприемачът да разбира от писане на текстове, от правене на лога. Той трябва да се фокусира върху основната идея – как продуктът да изкарва пари, независимо дали е консултантски бизнес, някаква социална платформа или електронен магазин", обясни Александър Ненов.

Първа и задължителна стъпка за предприемача е да проучи какви биха били разходите му за наем на помещение, лицензи, регистрация на компания. "Подробностите са безкрайно много, но те не трябва да ни разфокусират. Разфокусирането с несвойствени и несвързани пряко с бизнеса неща са напълно ненужни. Стартираме днес, а утре, когато имаме първото плащане, тогава ще мислим как да структурираме фирмата си, банковите сметки и всякакви други детайли", обясни серийният предприемач.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: