Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Причините за протестите в България, разказани на достъпен език
Автор: Екип Ruse24.bg 11:23 / 07.08.2020Коментари (16)883
©
Много издания и телевизионни канали в Германия предлагат на най-малките си читатели и зрители новини на достъпен за тях език. А сега е един от редките случаи, в които в тези новини място намира и България.

Каква страна е България

В своите новини за деца германската обществена телевизия ZDF, цитирани от "Дойче Веле", разказва на малките си зрители за протестите в България. Краткото обяснително филмче започва със следните думи: "България е най-бедната държава в Европейския съюз. Много от хората там изкарват твърде малко пари. И затова мнозина вече са напуснали страната".

Протестиращите смятат, че вина за това развитие носи правителството, обясняват по-нататък журналистите от ZDF и добавят, че демонстрантите обвиняват управляващите в корупция. И тъй като повечето деца едва ли знаят какво е корупция, авторите на филмчето разясняват: "Корупция означава, че политиците използват властта си не за благото на народа, а за своето собствено благо - например като си присвояват държавни пари, вместо да ги инвестират в нещо добро за страната".

"Корупцията е забранена, но в България очевидно е често срещана. Именно заради нея на училищата и болниците в страната им липсват пари. Това казват и демонстрантите: корупцията е една от основните причини за лошото състояние на държавата. И затова настояват за оставката на правителството", разказват журналистите от ZDF.

Още един ключов проблем

Авторите на филмчето не пропускат да обяснят и ролята на правосъдието: "Задача на българския съд е да се бори срещу корупцията, но това се случва твърде рядко. Демонстрантите смятат, че съдилищата помагат на корумпираните политици, вместо да ги контролират. Затова протестиращите настояват и за реформа на съдебната система".

Филмчето за България в новините за деца на телевизия ZDF можете да видите тук.

Още по темата: общо новини по темата: 172
20.11.2023 »
08.11.2023 »
10.05.2021 »
07.05.2021 »
29.04.2021 »
11.02.2021 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Корупцията е забранена, но в България очевидно е често срещана. Именно заради нея на училищата и болниците в страната им липсват пари. Това казват и демонстрантите: корупцията е една от основните причини за лошото състояние на държавата. И затова настояват за оставката на правителството", разказват журналистите от ZDF." - Кратко, точно и ясно.
+2
 
 
Как може една телевизия като ZDF да коментира нещо което не разбира. Българската действителност е много различна от германската, тя е неразбираема за германците. Такова племе от ганьовци, тарикати, интересчий и крадци като българското няма другаде в Европа. Истината е че премиерът договори България да получи едни милиарди евро, за които някой друг прави сметки. На другарката КУРнелия и се оголиха финансите с арестите на видни червени бизнесмени - Минетко и Мърдинела, Карнобатксия барон, Бобоков и изгонването на Божков. Ясно е че Радев е една марионетка в червените и руските ръце. Агентът Гоце също беше смешен като президент, но чак такова пот при речите не е била. Всъщност имайки предвид, че това са си чисти комунистически манифестации не е и чудна "огромната" бройка от по 200-300 души в градове като Пловдив. Следващата стъпка е да блокират някое вътрешно кръстовище в столипиново или шекера за да почувстват домашния уют. Истината е, че комунягите остават без пари и трябва да откраднат парите от Европа. В момента това е най-големият кокал. Никой няма да променя съдебна система, здравеопазване или нещо друго. Спомнете си предишното им управление 2013-2014г.
-1
 
 
Хората го обесняват за деца но в тази страна и възрастните не разбират нищо.Нищо не върви в тази мафиотска и мутренска държава.
+1
 
 
Всички хора искат едно и също, но вярват че това могат го направят само от "неговата си" партия за която той е гласувал. И никой не иска да си признае че неговия глас е подменен и той е "леко" излъган за сметка на някой който се е налапал с европаричките. В статията е описано точно това и нищо повече. Който иска ще чуе, а който не иска ще търси причината в някой друг, само не и в тези на които е вярвал но са го излъгали. Иначе принципа "разделяй и владей" важи и действа с пълна сила. Между другото и Ботев като е завзел Радецки е нарушил гражданските права на някой, но го е правил в името на родината си. Лек ден на всички!
+8
 
 
Причините за протестите са Божков и Радев
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: