Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Путин към американски журналист: Запушвате ми устата! Това ли ви е свободата на изразяване?
Автор: Екип Ruse24.bg 12:18 / 16.06.2021Коментари (0)541
©
По време на интервюто, което руският лидер даде в навечерието на днешната си среща в Женева с американския президент Джо Байдън, той реагира остро на опита на интервиюращия Кийр Симънс да го прекъсне.

В навечерието на днешната привличаща световното внимание среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън в Женева, руският лидер даде интервю на журналиста от телевизия NBC Кийр Симънс.

В разговора се открои напрегнат момент, когато интервюиращият се опита да прекъсне Путин, който обаче реагира остро и го скастри, че му "запушва устата", защото не харесва отговорите.

Напрежението възникна, след като Симънс в свой въпрос изтълкува като репресия срещу опозицията в Русия факта, че редица опозиционни медии са определяни като "чуждестранни агенти". В отговор Путин започна да обяснява, че закон, ограничаващ "чуждестранните агенти", за първи път е бил одобрен и приложен не в Русия, а в САЩ още през 1930 г., като той е бил много по-строг, а целта му е била да възпрепятства опитите за намеса във ватрешните работи на страната.

Именно тогава журналистът прекъсна Путин на няколко пъти със свои забележки как вярвал, че руският президент не одобрява намесата на едни страни във вътрешните работи на други и коментирането на тяхната политика, а сега правел точно това, предават от СЖБ.

"Ако проявите търпение и ме оставите да кажа онова, което имам да казвам, всичко ще ви стане ясно. Но на вас не ви харесва отговорът, вие не искате отговорът ми да се чуе от аудиторията, това е проблемът. Запушвате ми устата. Това ли е свободата на изразяване, на мнение? Или това е свобода на изразяване по американски?" - реагира руският президент.

На това Симън отвръща: "Отговорете, моля". И Путин продължава, посочвайки, че много структури на т. нар. гражданско общество получават финансиране от чужбина.

"Подготвят се програми за съответни действия, активистите получават подготовка в чужбина, и когато нашите официални структури виждат това, с цел да предотвратим намеса в нашите вътрешни работи, приемаме съответните решения и закони, като те са по-меки от вашите", казва Путин.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: